232 persones de l’IVASS passen el Nadal i Reis a les estades vacacionals

Un total de 232 persones amb diversitat funcional intel·lectual dels centres i servicis de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, participen des d’aquest dissabte, 23 de desembre, i fins al pròxim 5 de gener a les estades vacacionals de Nadal i Reis.

El director general de l’IVASSÁngel Bonafé, ha explicat que aquest programa “ofereix a aquestes persones la possibilitat de compartir uns dies festius d’oci i temps lliure amb els companys i les companyes fora dels seus centres habituals”, i ha incidit que “afavoreix la integració social, fomenta la relació amb altres persones i proporciona una sèrie de recursos normalitzats”.

Així mateix, ha subratllat que aquestes iniciatives “no només contribueixen a millorar l’autonomia i promoure la participació social de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, sinó que, a més, garanteixen el seu dret a accedir, en igualtat de condicions i amb les mateixes possibilitats, a tots els àmbits de la vida pública i social”.

Durant el transcurs de les estades, 15 coordinadors, 34 professionals i 98 voluntaris s’encarreguen de fer tasques de suport a les persones usuàries. Prèviament, el personal de les estades ha participat en un curs de formació específic per a l’exercici de les seues funcions, impartit per tècnics de l’IVASS.

Aquest any s’han seleccionat un total de dotze recursos, 10 hotels i 2 albergs, de València, Alacant, Tarragona i Múrcia. A la Comunitat Valenciana, els albergs Alcusses a Moixent i El Perú a Ontinyent, i els hotels Reconquesta a Alcoi, Ac Hotel Elda, Sol Pelícanos Ocas a Benidorm, Odón a Cocentaina i Sensity Vent de Mar a Port de Sagunt, a més de l’NH Camp de Cartagena, hotel Traiña de San Pedro del Pinatar i l’hotel Pacoche a Múrcia, i els hotels Sercotel Urbis i Adia Cunit Platja a Tarragona.

Totes les estades vacacionals disposen dels coordinadors que les supervisen i d’un servei sanitari que s’encarrega d’atendre les incidències que puguen originar-se.

CatalanSpanish