```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació impulsa l’obra pública adjudicant en una setmana quatre depuradores i la reparació d’una carretera

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, no ha deixat passar ni un només dia de l’any per a reprendre amb el recentment estrenat 2016 l’aposta del Govern Provincial per l’obra pública, i en aquesta primera setmana laborable de l’any ha adjudicat quatre depuradores i la reparació d’una carretera. El Govern Provincial destinarà a aquestes cinc obres una inversió d’1.112.823 euros que suposaran la construcció de les Estaciones Depuradores d’Aigües Residuals de Barraques, Herbers, Matet, i Xodos, i el reforç del ferm en la Carretera CV-105 de la Sénia a Torremiró per Castell de Cabres des del PK 39+300 al 43+000 en el terme municipal de Morella.

“El Govern Provincial no ha parat ni un només dia la seua activitat per a ocupar-nos del que ens preocupa, que no és una altra cosa que el que ens transmeten diàriament els alcaldes i les persones dels pobles de Castelló. Millorar la qualitat de vida en els 135 municipis de la província requereix d’una Diputació que escolta i que actua, tenint els comptes sanejats per a donar resposta com més prompte millor al que necessiten els nostres pobles. En aquest cas es tracta de quatre depuradores i una carretera que ja estan adjudicades i que començaran les seues obres com més prompte millor perquè donen resposta a les necessitats dels nostres pobles”.

Especial esment mereix l’actuació que es durá a terme en la carretera CV-105, que amb una inversió de 423.409 euros millorarà notablement la seguretat vial en una de les zones més despoblades de la província, però amb un gran valor paisatgístic i potencial turístic i que torna a posar de manifest el foment de la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans de la província, independentment de la grandària del municipi en el qual residisquen.

Quatre noves depuradores a Barraques, Herbers, Xodos i Matet

Les quatre noves estaciones depuradores que va a construir la Diputació a Barraques (261.492 euros), Herbers (148.995 euros), Matet (197.064 euros) i Xodos (243.780 euros) es corresponen al Pla Provincial de Depuradores amb el qual la institució provincial està impulsant aquestes instal·lacions en municipis de menys de 5.000 habitants.

Cal recordar que, d’acord a facilitar la labor dels ajuntaments i agilitar aquestes actuacions, la Diputació ha assumit també el cost de la redacció dels projectes de les depuradores, que ascendeix a prop de 25.000 euros. D’altra banda, cal assenyalar que aquestes actuacions se sumen a les actuacions impulsades en els municipis del Castell de Vilamalefa, Font la Reina, les Fonts d’Aiòder, la Serratella i Vilanova de la Reina, que també es corresponen al Pla Provincial de Depuradores, i que actualment estan en marxa o ja concloses.

Últimas noticias

Contenido relacionado