```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Museu Taurí de València exportarà els seus tallers infantils a les II Jornades del Bou d’Almassora

L’Ajuntament d’Almassora i el Museu Taurí de València han aconseguit un acord per a la celebració de tallers infantils durant les pròximes Jornades del Bou d’Almassora. Els responsables de la sala que depèn de la Diputació Provincial de València han respost afirmativament aquest matí a la petició que va traslladar la Regidoria de Festes i Cultura perquè els menuts de la localitat gaudiren de l’oferta d’activitats programada pel museu valencià.

D’aquesta forma, l’Espai Mercat s’obrirà diumenge que ve 24 als tallers didàctics infantils enfocats a la confecció de divises i disseny de ferros de ramaderies. L’edil de l’àrea, Isladis Falcó, ha confirmat que l’activitat serà totalment gratuïta per al consistori i també per als participants, que podran realitzar les seues pràctiques en l’espai habilitat al costat de l’exposició taurina amb motiu de les II Jornades del Bou. “Agraïm la implicació del museu i l’esforç que, ens consta, han fet perquè les activitats es traslladen fóra de la província de València. Segur que serà un èxit”, segons Falcó.

Tal com indiquen des del Museu Taurí de València, “l’objectiu del programa és despertar l’interès i el respecte dels més joves per la tauromàquia, fent-los partícips a través de jocs de les diferents manifestacions artístiques i els seus elements més significatius”. Així, una tècnic de la sala es desplaçarà fins a Almassora per a dirigir les classes. En finalitzar el taller, els més xicotets podran portar-se les seues manualitats a casa.

Les activitats infantils coparan la segona part del primer cap de setmana, centrat en els “bous al carrer”. El cicle obrirà les seues portes amb la xarrada el dissabte 23 a càrrec del ramader Adolfo Martín, que presentarà a Almassora la seua gesta en la fira de Falles, moment en què bregarà 12 bous en un mateix dia. Li acompanyaran en la taula el director de Simón Casas Production, gestora de la plaça, Nacho Lloret; Rafael Gomar, en representació de l’empresa encarregada dels festejos populars Medetauro; i el president de la Federació de Penyes de Bous al Carrer i la Unió Taurina de la Comunitat Valenciana, Vicente Nogueroles.

Després de la xarrada tindrà lloc la inauguració de l’exposició en l’Espai Mercat, que romandrà oberta durant tota la setmana següent. En aquesta segona part cobrarà protagonisme la conferència a càrrec de José Luis Algora, propietari de la ramaderia Partit de Resina, que departirà sobre la seua experiència el divendres 29 a les 19.00 hores. El dissabte 30 tindrà lloc una demostració de l’Escola de Retalladors de Castelló a les 12.00 hores en la plaça Pere Cornell. Idèntic escenari acollirà les classes pràctiques de l’Escola Taurina de Castelló a les 17.00 hores i el tancament infantil previst per al migdia del diumenge.

Últimas noticias

Contenido relacionado