sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat rep en dos dies un total de 2.515 telefonades i correus electrònics solidaris de ciutadans per ajudar a l'”Aquarius”

Els ciutadans s'ofereixen majoritàriament per tenir en acolliment a dones i xiquets, i per treballar de traductors

La Generalitat Valenciana ha rebut des de dimecres passat un total de 866 telefonades i 1.649 correus electrònics solidaris de ciutadans i ciutadanes que s’han ofert per ajudar a les 630 persones que arribaran aquest diumenge en el vaixell “Aquarius” procedents de les costes italianes en una travessia que s’ha vist retardada a causa de les males condicions del mar.

Un total de 815 telefonades corresponen al número de telèfon habilitat per la Generalitat Valenciana des de dimecres passat a les 09:00 hores del matí per canalitzar els oferiments de la ciutadania que, sensibilitzada per la situació d’aquestes persones, han volgut mostrar la seua solidaritat.

També s’han rebut altres huit telefonades al telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”, un telèfon de la Generalitat Valenciana que, en principi no està destinat a aquests menesters, ja que la seua funció és atendre les telefonades dels ciutadans que es troben en situacions d’Emergència, però que els ciutadans han utilitzat també per solidaritzar-se.

Una altra via de comunicar-se amb la Generalitat Valenciana per realitzar oferiments solidaris dels ciutadans està sent el correu electrònic que es va habilitar també d’igual forma que el telèfon dimecres passat. Fins al moment, s’han rebut un total de 1.649 correus electrònics.

La major part d’aquests correus corresponen a oferiments per part de persones anònimes que mostraven la seua disposició a tenir en acolliment a les seues cases a menors i dones. També han estat nombrosos els correus de traductors professionals que s’han ofert per servir de canal comunicatiu entre l’operatiu d’assistència i les persones migrants que no parlen la nostra llengua.

El telèfon habilitat perquè es comunique la ciutadania és el següent:

96 342 80 99, mentre que el correu electrònic és aquarius@112cv.gva.es. Des de la Generalitat Valenciana s’agraeix la solidaritat i participació desinteressada en l’emergència humanitària del “Aquarius” per part de tots els ciutadans que s’han comunicat a través d’aquestes vies. Tant el correu, com el telèfon continuaran operatius mentre dure l'”Operació Esperança Mediterrània”.

Últimas noticias

Contenido relacionado