Lectura de manifest, impactant performance i un homenatge a Alina Mocanu per a reivindicar el 25N a Teulada Moraira

L'Ajuntament de Teulada Moraira va realitzar ahir en la plaça de l'Ajuntament una sèrie d'accions per a dir NO a la Violència de Gènere.

L’Ajuntament de Teulada Moraira, a través de la Regidoria d’Igualtat delegada a Mamen Botija Saez i amb la col·laboració de la Xarxa de Dones Teulada Moraira, van realitzar ahir en la plaça de l’Ajuntament una sèrie d’accions per a dir NO a la Violència de Gènere, una xacra social que cada any deixa pel camí a un gran nombre de dones, fins i tot a menors.

En la vesprada d’este dimecres, la vicepresidenta de l’associació, Paqui Romaguera, va llegir el manifest comarcal reivindicatiu de les associacions feministes de la Marina Alta i a continuació, la presidenta de la Xarxa de Dones de Teulada Moraira, Mari Llobell va dedicar unes paraules per a Alina Mocanu.

Van destacar entre altres la problemàtica derivada de la pandèmia que ha agreujat esta situació. Les dones tenen més risc de contagi com a professionals d’atenció directa, com a cuidadores o treballadores de neteja. Els confinaments provoquen que les dones que pateixen violència s’hagen vist obligades a estar tancades amb els seus agressors. Les dones en situació de prostitució, en risc extrem constant, s’han vist més submergides en la inseguretat i la invisibilització.

L’acte va estar emmarcat per una performance que consistia en 40 encreuaments vestits amb indumentària femenina i infantil amb noms i cognoms d’aquelles víctimes que ha deixat la violència de gènere al llarg d’este 2020, també destacava un mural com homenatge a Alina Mocanu, assassinada al nostre poble enguany a les mans de la seua parella.

CatalanSpanish