Espanya registra 261 morts, la major xifra de morts en un dia des del 25 d’abril

L'informe diari del Govern dóna compte d'altres 11.998 contagis més de la COVID-19 a Espanya.

sumar 261 morts més des del divendres, el augment més gran diari des del 25 d’abril, segons el balanç del Ministeri de Sanitat. En bona part es deu a l’actualització en el nombre de morts comptabilitzats per la Comunitat de Madrid, que ha anotat 126 decessos nous en el seu acumulat respecte al dia anterior. No obstant això, donat el retard en la notificació dades, no significa que es tracte de morts que s’han produït en les últimes 24 hores.

Així mateix, l’informe diari del Govern dona compte d’altres 11.998 contagis més de la COVID-19 al país, dels quals 4.030 corresponen a les últimes 24 hores, de manera que el total de casos diagnosticats a Espanya ascendeix a 825.410.

Sanitat havia posat en qüestió este dilluns les dades de la Comunitat de Madrid, que informava d’un descens en la seua incidència acumulada de quasi 200 punts en una setmana, d’una taxa de 775 a una altra de 586 casos per cent mil habitants en les últimes dos setmanes. Sanitat dubtava d’este descens i al·ludia a retards en la comunicació de positius i al creixent ús dels tests ràpids d’antígens, la notificació dels quals encara no s’ha incorporat plenament al sistema de vigilància.

Les dades d’este dimarts han mostrat un altre sobtat canvi de la incidència acumulada, però ara en sentit ascendent, de manera que ha experimentat un repunt de més de 100 punts fins als 710,28 casos per 100.000 habitants, i la Comunitat de Madrid torna a ser la regió espanyola amb major incidència, per davant de Navarra (673,17).

Pel que fa al nombre total de decessos vinculats a l’epidèmia, Espanya és el nové país del món i el quart d’Europa, per darrere de Regne Unit, Itàlia i França. Quant a contagis, és el seté país del món i el primer de la Unió Europea.

CatalanSpanish