viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig reivindica el treball conjunt entre comarques per a “que la ciutadania tinga els serveis públics que es mereix”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat en el desè aniversari de la Mancomunitat de la Taula del Sénia que aquesta entitat ha jugat un paper fonamental com a punt de trobada entre el sud de Catalunya, el sud d’Aragó i el nord de la Comunitat Valenciana. Al seu judici, aquesta mancomunitat és exemple de com un treball conjunt entre comarques de diferents comunitats autònomes és essencial per a millorar la vida de les comarques i dels seus ciutadans.

Al llarg de la seua intervenció el President ha mostrat el suport i l’aliança de la Generalitat perquè es tracta de “un artefacte institucional d’una gran potència”. Tal com ha assegurat, aquesta mancomunitat va ser pionera en intentar ” cosir el territori i superar les divisions a través de la cooperació”. Per açò ho considera “un bon exemple de com treballar”.

En aquest sentit, Puig ha animat als vint-i-set pobles que conformen la mancomunitat a renovar-se per a seguir contribuint al seu desenvolupament i per a ser també un exemple de cooperació. A més, ha reivindicat aquest espai “fronterer” perquè al seu judici “es necessiten molts punts de trobada per a treballar conjuntament i per a fer les coses millor i que la ciutadania tinga els serveis públics que es mereix, tant a l’interior com en la costa”.

“La Mancomunitat del Sénia- ha continuat- és una entitat que ha jugat un paper fonamental com a punt de trobada entre el sud de Catalunya, el sud d’Aragó i el nord de la Comunitat Valenciana”. Tal com ha explicat el President “es necessiten molts punts de trobada per a treballar conjuntament per a fer les coses millor i que la ciutadania tinga els serveis públics que es mereix, tant a l’interior com en la costa”.

“És el moment de sumar i de dialogar per a posar al servei dels ciutadans les institucions” per açò “aquest és el moment per a fer ressorgir pobles i comarques que han estat massa abandonats durant molt temps”.

El Cap del Consell ha assistit al X aniversari de la Mancomunitat de la Taula del Senia, que ha celebrat la seua assemblea aquest divendres en l’Ajuntament de Morella. A la reunió ha assistit també la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián i el conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d’Aragó, Joaquín Olana.

Últimas noticias

Contenido relacionado