Esclareixen 30 robatoris en domicilis, garatges i trasters la comarca de L’Horta Nord

robatori actualitat valenciana
PublicitatAVL

En aquesta actuació s’han pogut esclarir robatoris amb força en domicilis, trasters, garatges i en la via publica comeses en les localitats de Rafelbunyol, Pobla de Fanals, Museros, Massalfassar, Massamagrell i Albuixec.

En el marc del Pla contra els robatoris en habitatges, des del passat mes de febrer d’enguany, la Guàrdia Civil venia investigant diversos robatoris amb força ocorreguts en vehicles de la comarca de L’Horta Nord, on autor o autors desconeguts, accedien a l’interior d’habitatges, garatges o trasters i sostreien objectes de valor del seu interior.

PublicitatRovira  

Per açò, es va iniciar l’operació el passat mes d’agost “CANIXECH”, per part de components de la Guàrdia Civil de Massamagrell, i amb la col·laboració de la Policia Local d’Albuixec a fi de poder identificar, localitzar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets.
Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de 5 persones sent 4 d’elles menors d’edat.

Fase d’explotació i registre practicat.
La fase d’explotació d’aquest operatiu culmine amb la detenció d’un home menor d’edat i la recerca de 4 homes més, sent 3 d’ells també menors, i tots de nacionalitat espanyola com a presumptes autors de 30 delictes de robatori amb força en diferents punts de les localitats de Rafelbunyol, Pobla Farnals, Museros, Massalfassar, Massamagrell i Albuixec.

Aquestes persones com els mateixos eren comesos fent ús del mateix modus operandi,
concretament mitjançant el trencament tancats amb clau, salt de tanca perimetral o eliminació mesurades de seguretat…
Es movien principalment en horari nocturn fi de no ser detectats i normalment en ciclomotors o bicicletes.

En els registres establits els agents de la Guàrdia Civil van trobar sis ciclomotors desmuntats per peces, deu bicicletes també desmuntades, i tretze pneumàtics de ciclomotors, a més d’una escopeta d’aire comprimit modificada, una caixa de regirar, cartutxos de caça, una borsa de pólvora i dos telèfons mòbils. El valor del recuperat ascendiria a uns 16.000 euros.
Fins al moment la Guàrdia Civil ha pogut esclarir 30 robatoris amb força comesos per aquestes persones. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Massamagrell i de la Fiscalia de Menors de València.