domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

300 efectius lluitaran contra les nevades en la província

El Consorci Provincial de Bombers destinarà un dispositiu sense precedents per a garantir la seguretat de les persones i retornar la normalitat als municipis en el menor temps possible en el cas de nevades. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí el dispositiu format per 300 efectius distribuïts per tota la província per a prevenir l’efecte de les primeres nevades de l’hivern. cal assenyalar que sent Castelló la segona província més muntanyenca d’Espanya, la seua especial orografia fa encara més important la previsió i coordinació d’aquests recursos, doncs són 44 els municipis els que es troben en risc per estar situats a més de 800 metres d’altura sobre el nivell del mar.

Moliner ha destacat que “estem preparats i totalment coordinats perquè quan arribe el temporal tinguem la capacitat de, per sobre de tot, garantir la seguretat de les persones, en segon lloc que es puga desenvolupar amb normalitat el projecte de vida de les persones en el territori i evidentment restablir la normalitat en el termini de temps més breu possible”.

El president ha posat l’accent en la coordinació amb la Generalitat. “Ens anem a coordinar per a optimitzar fins a l’últim dels recursos amb els quals expliquem, i per descomptat tinguen clar que si hi ha algun problema no serà per falta de voluntat de treballar coordinats per a solucionar-ho”.

En aqueix sentit, ha assenyalat que “sent la segona província més muntanyenca d’Espanya és cert que a Castelló tenim molta experiència a abordar el risc de nevades, encara que quan la naturalesa s’obstina amb la seua força és impossible atendre amb recursos humans i materials per a escurçar els seus efectes en el temps que ens agradaria”.
Quant al dispositiu preparat, és important recordar que els membres de les brigades d’emergència adscrites al Consorci de Bombers i la URM (Unitat de Rescat de Muntanya) estan també disponibles per si fóra necessària la seua intervenció en algun rescat en zones aïllades d’accés molt complicat.

23 vehicles especialitzats
En la part de recursos materials, el Consorci Provincial de Bombers ha activat un total de 23 vehicles per a poder atendre qualsevol incidència derivada del fred en la província. Així, el dispositiu del Consorci explica diàriament amb 18 màquines llevaneus, quatre pales carregadores, una fresadora i 200 tones de sal.
Durant tota la temporada d’hivern els efectius guarden especial cura en el manteniment de l’estat òptim dels tascons llevaneu i els salers, a més de la distribució de sal que es durà a terme en el moment pertinent pels vials d’accés als parcs naturals de la província per a prevenir sinistres ocasionats per episodis de gelades i nevades.
cal assenyalar que la Diputació destina una inversió de 50.000 euros per a reforçar la seguretat amb el manteniment de les carreteres de titularitat provincial en els capítols de gelades i nevades dels mesos d’hivern a través del conveni de col·laboració que manté amb el Consorci Provincial de Bombers i que reeditarà el pròxim 2016.

Últimas noticias

Contenido relacionado