300 feligresos caracteritzats com a personatges bíblics participen este diumenge en la processó del Corpus a Almàssera

Se celebra dos mesos després de la solemnitat per dispensa papal concedida pel 'Miracle dels Peixets'.

Fotografia: Manolo Guallart

Un total de 300 feligresos caracteritzats com a personatges de l’Antic i del Nou Testament participaran demà, diumenge, en la processó eucarística del Corpus Christi que se celebra en la localitat valenciana d’Almàssera.

Cada any Almàssera celebra el Corpus la cambra del mes d’agost, dos mesos després de la data de la solemnitat litúrgica, “pel permís obtingut per dispensa papal després de produir-se el ‘Miracle dels Peixets’ en el segle XIV”, ha explicat el rector Vicent Ruix Contelles.

Al matí tindrà lloc en l’església parroquial del Santíssim Sagrament la missa solemne, a les 12 hores, i a la vesprada, a les 20 hores, començarà la processó amb la Custòdia “pel recorregut habitual, des de l’església parroquial i acompanyada pels confrares, autoritats i banda de música així com representacions de comissions falleres i confraries”.

Abans de la processó tindrà lloc l”entrà de la murta’ i una cercavila amb acompanyament de ‘tabal i dolçaina’ seguit per les tradicionals ‘danses del Corpus’, amb la col·laboració de l’Associació Amics del Corpus d’Almàssera.

L’organització de la festa i processó del Corpus Christi a Almàssera, que s’emmarca en la celebració de les festes majors de la localitat, és a càrrec de la Confraria del Santíssim, formada per 24 membres i fundada en 1523, la parròquia i l’Associació Amics del Corpus d’Almàssera.

Publicitat