martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

300 triatletes participaran al Triatló Internacional 113MD “Capità de La Vangvarda” a Oliva

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament d’Oliva la V edició del Triatló 113MD “Capità de La Vangvarda” que tindrà lloc el diumenge, 21 de maig, a la  ciutat d’Oliva. A la presentació han assistit el regidor d’Esports, Blai Peiró, els directors tècnics de la prova, Toni Cots i Vicent Marí, Ximo Jordà i Joan Morant en representació del Club Triatló Oliva.

En la seua cinquena edició aconsegueix més de 300 inscrits i es consolida com una prova de mitja distància reconeguda en la lliga no drafting series d’àmbit nacional.

Un circuit i ambient que la convertixen en una espectacular prova half-ironman (1,9 km – 90 km – 21 km.) La prova de natació on els triatletes naden amb més seguretat en paral·lel a la costa (1.9 km); el circuit de ciclisme és únic amb la unió d’Oliva i Pego sent ja clàssica la CV- 715 tallada al trànsit i on els triatletes gaudeixen de les bicicletes cabra i del triatló en estat pur (90 km).

Finalment una carrera a peu (21 km) per la nostra platja corrent paral·lels a la vora del mar, accedint pels accessos hàbils i per les zones adjacents on es permet córrer.

Amb aquesta prova s’inicia la campanya commemorativa dels 30 anys de Triatló en Oliva, amb l’objectiu d’arribar a aconseguir la Declaració d’Interés Turístic Autonòmic com Esdeveniment Esportiu-Festiu d’extraordinari i especial per al Projecte “Viu la Festa, Oliva és Triatló”.

El regidor d’Esports, Blai Peiró, ha agrait l’esforç de totes les regidories implicades en aquest event i ha convidat a tota la gent a vindre a Oliva el pròxim diumenge per gaudir d’un espectable esportiu com és el triatlón.

“També aprofitar que l’Associació Espanyola contra el Càncer redoblarà esforços per acompanyar el nostre projecte ja que el Club Triatló Oliva ha col.laborat solidariament amb la Junta Local d’Oliva durant aquestos darrers quatre anys d’edicions del Capità” assenyalava el coordinador tècnic, Toni Cots.

Igualment l’Escola de Triatló Municipal de la qual formen part 10 xiquets estarà en aquesta edició per presentar-se oficialment en juny amb una prova escolar local dins dels Jocs Esportius. Una escola on el seu principal patrocinador és Caixa Popular.

D’altra banda, La Degana serà el dia 17 de setembre actualment compta amb 250 triatletes ja inscrits.

“També aprofitarem aquesta edició per recordar i sumar esforços per la seguretat en la pràctica d’esports a l’aire lliure, i per això, dedicarem un minut de silenci i unes paraules el dia de la prova pels ciclistas morts recenment a les nostres carreteres”.

Últimas noticias

Contenido relacionado