3,3 milions d’euros en ‘Platges Segures’, mascaretes infantils i reforç de la neteja en jutjats i centres Labora

El Consell adopta mesures enfront de la pandèmia per la COVID-19 en la contractació de serveis i material sanitari.

El Consell ha validat l’emergència en la contractació de serveis i material sanitari, que han realitzat diferents conselleries per a fer front a la pandèmia per la COVID-19, per import de 3.326.000 euros.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords adoptats pel Govern valencià, ha detallat les mesures que han dut a terme els diferents departaments per a fer front a la crisi sanitària.

D’esta manera, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha encarregat a l’empresa pública Tragsa el dispositiu de suport al programa “Platges segures”, que suposa un pressupost de 1,1 milions d’euros.

Oltra ha explicat que el servei de Tragsa “consistirà en el suport a la coordinació operativa en la gestió del dispositiu, centrat en el distanciament social, la neteja i higienització i la comunicació i informació, així com en el subministrament dels mitjans materials”.

D’altra banda, pel que respecta a l’àmbit educatiu, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha adquirit 300.000 màscares infantils reutilitzables, per valor de 585.000 euros.

Així mateix, quant a les labors de desinfecció i mesures de prevenció, s’ha reforçat la neteja en els òrgans judicials de les províncies d’Alacant i València, en els centres Labora i en la seu de la Conselleria d’Educació i s’han adquirit mampares i gels hidroalcohòlics. L’import global ascendeix a 437.000 euros.

A més, el Consell ha validat la contractació, per part de Presidència de la Generalitat, d’espais en els mitjans de comunicació, per import de 847.000 euros, per a la difusió, fins al 31 d’octubre de 2020, d’una campanya de sensibilització en la nova normalitat per a la prevenció d’incendis forestals.

Per part seva, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha contractat, per prop de 312.000 euros, el subministrament d’una bossa de 1.170 punts de xarxa “per a adequar les diferents seus de la Generalitat a les mesures de seguretat requerides per la COVID-19, espaiant els llocs de treball i instal·lant dispositius d’ús individual per a prevenir nous contagis”, ha indicat la vicepresidenta.

Finalment, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat el Consell de la contractació d’urgència d’un servei de digitalització i visualització d’albarans de la plataforma COVID-19; del servei de retransmissió de les rodes de premsa diàries i de la realització d’un vídeo de conscienciació ciutadana. L’import global ascendeix a 45.000 euros.

CatalanSpanish