33 robatoris amb força en domicilis de València i Madrid

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un home de 46 anys, d’origen georgià, integrant d’una organització dedicada a la comissió de robatoris en habitatges utilitzant clau falsa. S’han esclarit 33 robatoris amb força en domicilis de València i Madrid comesos en 16 mesos. S’accedia als domicilis sense fracturar el pany, mitjançant “clau falsa”, aquesta modalitat inclou les següents especialitats: ganzuado, màgic keybumping i impresioning.

Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els policies d’una sèrie de robatoris amb força en domicilis de València en els quals accedien sense cap tipus de forçament ni trencament de portes, prevalent la destresa, així com en observar un increment d’aquest mètode emprat mitjançant clau falsa i sistemes similars. Els autors sostreien exclusivament diners, joies, rellotges, bolígrafs i plomes de gran valor.

Durant les recerques, els agents van esbrinar que el sospitós hauria pogut participar en 33 robatoris entre els mesos de juny de l’any 2016 i juliol d’enguany, 32 d’ells comeses en domicilis de diferents districtes de València i un altre a Madrid.

Els policies van esbrinar que en alguns dels robatoris s’accedia al domicili per la porta principal amb “clau falsa” després de cerciorar-se que en el mateix no es trobaven els habitants, apoderant-se principalment diners, joies, rellotges, bolígrafs i plomes de gran valor. Es calcula que el valor de les joies sostretes ascendeix a diversos centenars de milers d’euros, sostraient també gran quantitat de diners en efectiu.

Els investigadors van esbrinar la identitat del sospitós i després de les comprovacions pertinents va ser detingut a València. Els policies continuen les recerques.

El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.