viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Borriana innova a les festes de Sant Blai

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, i la regidora de Festes, Lluisa Monferrer, han presentat el programa de festes de Sant Blai. Encara que els dies religiosos festius són els tradicionals, els esdeveniments culturals, populars i esportius es desenvoluparan durant un mes, de manera que des del 22 de gener se succeeixen activitats, que s’estendran fins al 21 de febrer.

D’aquesta manera, les activitats culturals ja han començat amb el X Concurs de teatre en valencià, l’actuació de Santi Millán al Teatre Payà o la interpretació de música medieval Amor Maris, amor Matris a l’església de Sant Blai a càrrec de Supramúsica Antiqva. El dissabte 30 se celebrarà el IX Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, el diumenge 31 al matí tindrà lloc la XVIII Trobada de Boixeteres Ciutat de Borriana a la Llar Fallera. Aquestes activitats culminaran amb el Festival de Bandes de Música de Sant Blai el divendres 5 al Teatre Payà, el concert de la Coral Borrianenca a l’església de Sant Blai el 21 de febrer, i amb la celebració del festival Espais de Música i Art Contemporani de Borriana durant els dies 5, 6 i 7 de febrer.

Les exposicions tindran el seu protagonisme amb el pintor Vicent Traver Calzada, que presenta “Des de l’estudi” al Centre Municipal de Cultura La Mercé, des del 29 de gener fins al 21 de febrer; amb la mostra internacional d’art tèxtil “Art al vent” de Gata de Gorgos als balcons del mateix centre durant els dies de festes; i la mostra de pintura “Espiritual” de Vicent Guerola, que es podrà visitar del 2 al 14 de febrer al Centre Social de la Caixa Rural.

Les activitats esportives començaren el 24 de gener amb la no competitiva Volta a peu a les ermites de Borriana, continuaran el diumenge 31 amb la Cursa de Sant Blai al Pla i carrers adjacents, i s’allargaran fins al diumenge 14 de febrer amb el II Trofeu provincial de pilota valenciana Sant Blai.

Des de mitjan gener se celebren les Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules, que es complementaran amb les conferències de la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana. El dissabte 30 es podrà gaudir de la V Festa de les paelles de Sant Blai a la Terrassa Payà i carrer de Sant Vicent. Especials i tradicionals seran els actes del dia 3, amb la Font del Vi seguida d’un esmorzar i de les calderes populars que, juntament amb el sopar de pa i porta del dia anterior i el castell de focs artificials, completaran les activitats populars del dia de Sant Blai. La festa Foodie Fest a la Terrassa Payà els dies 12, 13 i 14 i la Fira Medieval a la plaça Major i adjacents remataran les activitats populars d’aquest mes.

Per descomptat, es desenvoluparà la tradicional programació religiosa pròpia d’aquesta festivitat. Des del dilluns 25 s’iniciaran els habituals rosaris, novenes i misses a l’ermita de Sant Blai, que s’estendran fins al dimarts 2 amb el trasllat del sant patró a la basílica del Salvador i la Vigília de la Fe a continuació. El dia 3, festa de Sant Blai, tindran lloc les misses solemnes i la processó per la plaça Major, carrer Major, Puríssima, Sant Xutxim, Sant Vicent, el Pla, el Barranquet, el Pla de Sant Blai, Sant Blai i arribada a l’ermita de Sant Blai. Els actes de naturalesa religiosa finalitzaran el diumenge 7 amb la XVII Exaltació provincial del bombo i el tambor Ciutat de Borriana. Durant tot el mes de febrer l’església de Sant Blai romandrà oberta de 16 a 18 hores.

La regidora de Festes, Lluisa Monferrer, ha destacat que “l’objectiu era augmentar les activitats que es anaven fent fins avui. Unes activitats que es van a allargar fins al 21 de Febrer i que hem intentat que no se superposen perquè hi haja una major participació dels veïns de Borriana i de les poblacions veïnes“.

El regidor Vicent Granel ha explicat que “com es pot comprovar, són nombroses les possibilitats de poder gaudir d’un ampli programa d’activitats per a tots els gustos”. Per això, ha volgut “invitar els veïns del municipi i els visitants a eixir al carrer per completar amb la seua participació aquest esforç organitzatiu”.

Últimas noticias

Contenido relacionado