```
miércoles, 8 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sánchez critica que el PP siga el que demana als espanyols estalviar per a les seues pensions i l’educació dels seus fills

“Quina comoditat, la del partit dels sobresous, que li diu als damnificats de la seua reforma laboral que han d’estalviar per pagar les seues pensions i l’educació dels seus fills”. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha arremés ahir migdia des de Castelló contra les paraules del president del Govern, Mariano Rajoy, que aquesta setmana recomanava als espanyols estalviar per pagar-se les pensions i l’educació dels seus fills. “La meitat d’aquests fons de pensions privats són producte d’estalvis del 20% que té més recursos d’aquest país”. Segons Sánchez, “Rajoy oblida al 80% que no té recursos econòmics ni per poder tan si més no estalviar a fi de mes”.

“El govern tracta a les persones com a mercaderies”, afegia el secretari general del PSOE, “però les pensions dignes i l’educació són drets, no mercaderies, i no podem fer passos enrere”. No cap a la “resignació” per als socialistes i el “discurs únic” d’“elits polítiques, financeres i mediàtiques” que situen “la voluntat humana per sota de la del mercat”.
“El Partit Popular diu que cal estalviar per a pagar les pensions mentre es poleixen la guardiola de les pensions”, ha recordat Sánchez, que també ha repassat l’augment d’impostos a la classe mitjana o l’augment de la factura de la llum per part del PP que “aprova amnisties fiscals per a bona part dels companys que volen blanquejar els seus recursos econòmics provinents del finançament irregular”.

“El camí”, per tant, “és posar a l’ésser humà al centre de les polítiques econòmiques” tal com sempre ha defensat la socialdemocràcia. Sánchez ha tornat a reivindicar “el canvi segur” que representen els socialistes sobre els pilars de “la llibertat, la igualtat, la seguretat i la cultura” enfront d’un Mariano Rajoy “que no vol lluitar contra la desigualtat” perquè “un president que et diu que estalvies per pagar la teua pensió, no dóna confiança”.
Abans de respondre a les preguntes dels assistents a l’Assemblea Oberta de Castelló, Sánchez ha assegurat que “el futur depén de nosaltres” que “tenim set de canvi i no anem a alterar el nostre discurs, no ens van a descentrar els sorolls aliens d’uns i d’uns altres, anem a parlar amb els ciutadans” per escoltar els seus problemes i plantejar les solucions socialistes i “guanyarem a la dreta en les eleccions municipals i autonòmiques de 2019 i les generals de 2020”.

Últimas noticias

Contenido relacionado