jueves, 18 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Conselleria de Sanitat reuneix als gerents d’hospital, comissionats i directors dels HACLES per a coordinar la gestió en tots els departaments

 

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha citat avui a una jornada formativa a tots els gerents dels hospitals de la Comunitat Valenciana, els comissionats de les concessions administratives, els directors dels hospitals crònics i de llarga estada (HACLES), els directors de gestió sanitària i els directors de salut pública, amb l’objectiu de coordinar la gestió en tots els departaments de salut.

La jornada ha comptat amb l’assistència de la consellera, Carmen Munt, la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Dolores Sales i tots els directors generals de la conselleria.

En la seua intervenció, la consellera ha agraït la “extraordinària professionalitat i l’enorme vocació dels treballadors de tots els centres sanitaris de la Comunitat” pel seu ferm compromís amb la sanitat pública i ha afegit que per a abordar els objectius que s’ha marcat el seu departament “és imprescindible canviar el model sanitari, mirant a les necessitats i reptes que ens planteja el present i el futur”.

Munt ha subratllat que aqueixa transformació contempla la inclusió d’objectius de salut en totes les polítiques i comporta l’evolució del model assistencial cap a la cronicitat i la millora de la qualitat de vida, a més de la recuperació de la recerca sanitària i la millora de la gestió dels recursos.

Aquests canvis es basen al seu torn en tres principis bàsics, en paraules de la consellera, que marquen a més les línies estratègiques del nou Pla de Salut: “La democratització del sistema sanitari per a retornar la veu als i les professionals i a la ciutadania, la recuperació dels drets arrabassats en matèria de salut i la recuperació del sistema públic, tan maltractat en els últims anys”.

En la trobada d’avui amb tots els equips directius, celebrat en l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut, s’han abordat mesurades com les ajudes del Consell perquè pensionistes de rendes inferiors a 18.000 euros i persones amb diversitat funcional puguen fer front al copagament farmacèutic a l’hora d’adquirir fàrmacs i productes ortoprotésics.

Uns altres dels temes tractats han sigut la constitució dels consells de salut de tots els departaments, així com el desenvolupament de programes de prevenció de riscos laborals dins de les competències que en aquest àmbit té cada departament de salut.

En la sessió, que s’ha perllongat durant la vesprada, a més de tots els gerents, comissionats, directors d’hospitals crònics i directors de salut pública, han assistit també dues persones de l’equip directiu de cada departament de salut, designades pel seu gerent, amb l’objectiu d’unificar les polítiques de salut. El tema central de la vesprada ha sigut l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, en procés d’elaboració.

Tots els equips directius dels departaments s’han dividit en grup de treball, per a debatre qüestions relacionades amb la gestió sanitària, realitzar una posada en comú posterior a l’intercanvi d’experiències i homegeneitzar respostes davant problemes comuns a tots. A aquesta jornada de treball celebrada avui amb les gerències li seguiran trobades periòdiques encaminades a millorar l’eficiència i la coordinació entre els departaments de salut de la Comunitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado