La Diputació de Castelló impulsa l’activitat expositora i museística de la província

L'entitat ha presentat a Castelló el seu programa d'activitats amb exposicions històriques i de creació emergent.

682

La Diputació de Castelló impulsa l’activitat expositora i museística en la província de Castelló a través de l’aportació de 50.000 euros al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Aquesta activitat desenvolupa diferents línies de treball dirigides al compliment dels seus principis, que se centren a presentar exposicions commemoratives de caràcter històric, la recuperació d’artistes i col·leccions valencianes de segles passats, així com la promoció i difusió dels creadors contemporanis dins i fora de la Comunitat, donant cabuda tant als artistes ja consolidats com als emergents.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha participat en la presentació de la programació que desenvoluparà enguany a Castelló. “Fomentem la dinamització cultural en la província, especialment en el que té a veure amb la promoció de l’art del nostre territori, amb el foment de l’activitat dels nostres artistes i museus, i també amb la recuperació d’obres històriques que enriqueixen el nostre coneixement com a poble”.

En aquest cas, és important assenyalar que el Consorci coordina i dirigeix exposicions que cobreixen una part important de la programació de les sales i museus de les tres províncies: a València el Museu de Belles arts, el Centre del Carme, la sala La Gallera, les Atarazanes, el Museu de la Ciutat o l’Almudín; a Castelló el Museu de Belles arts de Castelló i l’Espai d’Art Contemporani; i a Alacant el Museu de Belles arts Gravina, la Llotja del Peix, el Centre Cultural de les Cigarreres o el Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

Cal recordar que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana es va constituir en 1996 per iniciativa de la Generalitat, les diputacions d’Alacant, Castelló i València i els ajuntaments de les tres capitals de província.