Detingudes 36 persones dins del dispositiu “Black Point” contra el tràfic de drogues

Black

Agents de la Policia Nacional han detingut a 36 persones en una operació denominada Black Point per a erradicar els diferents punts negres de venda de substàncies estupefaents en la província de València, practicant-se 21 registres i 11 punts desmantellats. S’han confiscat grans quantitats de cocaïna, heroïna, èxtasi, haixix i marihuana. També es van intervenir més de 90.000 euros i 7 telèfons mòbils.

En un dispositiu elaborat per a atacar els punts negres de tràfic d’estupefaents, es van realitzar tres intervencions en les quals s’han realitzat 21 registres, 13 d’ells a València, on s’han confiscat més de 1.800 grams de marihuana, cocaïna, haixix, heroïna, èxtasi i cristall. En un dels domicilis es va trobar també una plantació amb 125 esqueixos de marihuana i amb l’enganxe fraudulent d’electricitat. També es van intervenir 94.980 euros, 7 telèfons mòbils i útils per a la manipulació de les substàncies.

Recerca en tres punts diferents

Les recerques es van iniciar a mitjan abril en tenir coneixement els policies que en uns determinats domicilis de la zona de la Malva-rosa i la Ciutat Fallera a València i també a Torrent es podrien estar venent substàncies estupefaents pel que es van establir diversos dispositius de vigilància per a la seua detecció.

Els investigadors van observar que en un dels punts, durant tot el dia i fins a altes hores de la matinada, des de diversos pisos hi havia venedors que actuant com a comerciants en el carrer eixien a cercar als compradors que passaven pel carrer i els acompanyaven fins a la seua casa. Es tractaria d’una organització perfectament estructurada i cadascun tenia una funció ben determinada. Els clàssics “aiguadures” que se situaven en les entrades dels carrers per a detectar la presència policial i dos clans familiars que des dels pisos no solament sovintejaven sinó que proveïen a la resta d’integrants de l’organització.

Es va localitzar un altre punt de venda a Torrent, en un local que realitzava la seua activitat de venda de substàncies com si es tractara d’un establiment obert al públic començant l’activitat a partir de les 12 del matí, així com tres domicilis en la Ciutat Fallera de València on suposadament estarien venent substàncies estupefaents per persones pertanyents a un altre clan familiar.

Entrades i registres coordinats per les característiques dels habitatges

Una vegada establit el corresponent dispositiu policial en realitzar les entrades i registres en la zona del Marítim algunes de les persones que posteriorment van ser arrestades, van ser sorpreses llançant la droga per les finestres de la part posterior dels domicilis o intentant escapar. Els registres es van realitzar de manera coordinada i simultània, per les característiques dels habitatges en ser especialment complicades, es van detenir “in fraganti” a la majoria dels investigats a l’interior de les cases, aconseguint alguna d’elles desfer-se de les substàncies.

Desmantellats 11 punts de venda

Es van desmantellar nou punts de venda de cocaïna i heroïna en el districte de Marítim de València i es van detenir un total de 19 persones. En els nou registres que es van practicar es van confiscar 126 grams de pel que sembla heroïna, 64 grams de pel que sembla cocaïna, 5.467 euros i quatre bàscules.

En la Ciutat Fallera els policies van detenir a vuit persones com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues i van practicar tres registres on es van confiscar 333 grams de pel que sembla marihuana, 25,30 grams de pel que sembla haixix, 1.151 euros, set mòbils i tres bàscules, a més es va localitzar en un dels domicilis una plantació amb 125 plantes de marihuana, en la qual tenien un enganxe fraudulent d’electricitat, per la qual cosa a dos dels arrestats també se’ls imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric.

En el registre de Torrent en el qual es va desmantellar un punt de venda es van detenir a dues persones que es feien càrrec de les vendes, així com es van detenir als dos responsables de l’organització i posteriorment a les altres set persones integrants que subministraven al local o guardaven les substàncies. Van localitzar una caixa forta en una xicoteta cambra a manera de magatzem amb 94 grams de pel que sembla cocaïna.

Com a conseqüència de les recerques es van realitzar vuit registres més a Torrent, Xiva, Aldaia, Vilamarxant i València, en els quals es van confiscar 88.362 euros, 231 grams de pel que sembla cocaïna, més de 1.500 grams de pel que sembla haixix, més de 61 grams de pel que sembla èxtasis, 892 grams de pel que sembla marihuana, 6 grams de pel que sembla cristall, bàscules i altres efectes de manipulació de la droga.

Un dels modus operandi consistia a guardar la balança en la bústia on el futur comprador l’agafava i pujava a casa, dipositant-la novament en la bústia una vegada havia adquirit la substància.

Una persona que feia quatre anys sense eixir, ja que tenia una ordre d’ingrés a la presó

Es dóna la circumstància que quatre de les persones arrestades tenien cadascuna d’elles dues cerques i ingrés a la presó, donant-se la circumstància que una feia quatre anys i nou mesos sense eixir esperant els cinc anys perquè prescriguera l’ordre.

En els dispositius han participat agents de la brigada provincial de la Policia Judicial, de la comissaria del Marítim, Trànsits, O.I.P., GOES Guies Canins i Policia Local de València.

Publicitat