El Ple de Vila-real aprova l’adhesió al Pla Castelló 135 de la Diputació per a la rehabilitació del Molí la Vila

A més, la corporació dóna llum verda a la modificació puntual del PGOU per adherir-se a ajudes europees per a ampliar les seues instal·lacions i tira endavant la petició d’un préstec de 4,8 milions per a la gestió de l’urbanisme.

420
Els socialistes han retirat la seua rúbrica d'estes propostes de canvi que es van realitzar conjuntament i des de Compromís i Podemos asseguren que no han rebut cap explicació.

L’Ajuntament de Vila-real en Ple ha aprovat la sol·licitud d’inclusió de Vila-real en el Pla Castelló 135 de la Diputació de Castelló, que suposarà l’arribada d’una ajuda de 180.000 euros. Aquesta quantitat servirà per a l’execució de la segona fase de la rehabilitació del Molí la Vila, amb una intervenció que permetrà obrir al públic l’emblemàtic edifici del segle XVI i valorar el seu entorn.

L’objectiu és que l’històric immoble es convertisca en una cafeteria cultural accessible que a l’esquena tindrà una làmina d’aigua a mode d’estany urbà, en el qual es reproduirà un hàbitat fluvial amb flora i fauna autòctones, “donant resposta així a la petició del Consell de Xiquets i Xiquetes”, tal com ha afirmat l’alcalde, José Benlloch. En aquest sentit, afirma que els més menuts “han expressat en alguna ocasió que troben a faltar parcs amb animals, com en altres ciutats, cosa que embelliria la imatge de la zona -envoltada d’edificis educatius- que a més es dinamitzaria”.

D’altra banda, la sessió extraordinària ha donat llum verda per unanimitat a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), concretament de l’article 245.3.a de les Normes Urbanístiques. Segons explica l’edil de Territori, Emilio M. Obiol, la proposta arriba a instàncies de Reciplana, entitat sense ànim de lucre gestionada per Tots Units, que “es presentarà a unes ajudes europees per a ampliar les instal·lacions i seguir donant servei a persones en risc d’exclusió social”.

“Per a poder presentar el seu projecte d’ampliació i adequació del magatzem, simplement es requereix un canvi en la redacció de les bogues de l’espai en el qual es troben, i així ho fem”, indica.
En un altre ordre de coses, el Ple ha aprovat les bases per a la contractació d’una operació financera de préstec de 4.895.000 euros per a l’actual exercici, que serviran per a fer front al pagament “d’aprofitaments, expropiacions i zones dotacionals que no es van expropiar en el seu moment i que ara hem d’abonar nosaltres, gràcies a l’herència rebuda del PP”, afirma l’edila d’Hisenda, Sabina Escrig.

Així mateix, en el pack s’inclouen dues volumetries més antigues i l’anualitat de 2018 del Gran Casino. “No estem en la millor situació econòmica, però almenys aquest préstec no és com el que ens va deixar el PP en el seu moment, és una operació financera sense comissions, ni despeses i que podrem amortitzar sense cap problema que, bàsicament, s’utilitzarà per a pagar als veïns als quals el PP va perjudicar en el passat”, conclou.