378 sanitaris es converteixen en víctimes del coronavirus

Les continúes queixes deus salitrais d’avant la falta de material es reflecte en l’augment de casos positius en COVID-19. La consejera ja ha avançar que la passada nit van febre material per part del Ministeri com feia falta des de fa dies

48

Tot el personal que es posa al davant d’esta situació s’està jugant la vida. No és una afirmació figurada, és a dir, són les persones que lluiten cada dia per a frenar esta crisi humanitària. La societat pareix que és conscient d’esta situació i per això, milers de persones ixen al carrer cada dia a les 20:00h de la nit per a mostrar-los el seu respecte i suport. Tanmateix, des de fa dies, el personal sanitari ha denunciat la falta de material de protecció.

Este matí, la consellera de Sanitat Pública, Ana Barceló, ha comunicat en una roda de premsa que la xifra d’infectats en CODIV 19 ascendeix a 378 persones. On recau este repunt de contagis a la sanitat? Precisament, per eixa falta de material.

Afortunadament, ahir a la nit va arribar el material que tantes vegades havien demanat i sense el qual treballar era un risc: mascaretes, guants, EPI’s i respiradors, que tant falta fan per als casos més greus.

Els sanitaris infectats per coronavirus a la provincia de València segons els hospitals són: a l’Hospital de Sagunt 19, al Clinic 19, a La Fe 14, a l’Hospital General 29, al Pesset 23 i a Manises 5 sanitaris.

Arriben reforços des de la Xina

Xina ha resultat el país més solidari amb Espanya. Ara que ells han controlat la crisi del coronavirus al seu territori, han decidit ajudar a la resta del món. Fa uns dies enviaren personal sanitari i material a Itàlia, i ara és el torn d’Espanya. Per això, l’empresari Ren Zhengfei, l’amo de la multinacional Huawei, ha donat un milió de mascaretes a Espanya amb la finalitat de lluitar contra la propagació del COVID-19.

Segons han explicat fonts de la multinacional tecnològica, el material estava reservat per al personal i els familiars dels empleats d’Huawei a la Xina, però, la millora de les condicions del país asiàtic i la gravetat de l’afectació a Espanya ha fet que Zhengfei haja considerat més oportú donar-les a l’estat espanyol.

Este material es suma a l’arribada de dos avions més que enviarà equipament sanitari per a combatre la situació d’alarma per part d’un empresari xinés amb un fort arrelament a València. “El repartiment de la Xina que arribarà al llarg d’esta setmana es repartirà segons els criteris que s’han portat fins ara. El ministeri mai ha prohibit comprar material a les comunitats, de fet Ximo Puig ha seguit properament les compres que a la Comunitat s’eleven a 11 milions d’euros. Simplement s’ha considerat que la compra conjunta per al país tindria més possibilitats a l’hora d’accedir al mercat estranger”, ha dit la consellera.

Per altra banda, les autoritats han demanat un elevat nombre de tests ràpids de coronavirus que facilitaran la labor dels sanitaris. Quan arribaran els tests ràpids? “Encara no ho sabem. El que assegure és que les comandes es quedaran a la Comunitat Valenciana, el Govern d’Espanya no confisca materials. Potser este siga un punt d’inflexió perquè els sanitaris que es juguen la vida deixen de patir riscos innecessaris.