viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació invertirà els 24,8 milions d’injecció en activar més de 550 obres en tots els municipis

La injecció d’inversió per part de la Diputació de 24,8 milions d’euros anunciada ahir pel president Moliner activarà més de 550 obres en tots els municipis de la província, íntegrament decidides pels ajuntaments i que per tant revertiran directament en la millora de les oportunitats i dels equipaments dels municipis, tant els xicotets com els de major grandària.

Així ho ha valorat el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha assegurat que “els 25 milions d’euros que la Diputació invertirà enguany en els plans provincials, que suposa una xifra rècord mai invertida per la institució provincial en la província suposaran més de 500 obres en els ajuntaments, en els pobles i ciutats de la nostra província triades per cadascun dels seus alcaldes i regidors. Per tant, triades pels qui millor coneixen les demandes que tenen els ciutadans. Amb açò generem solucions de proximitat als problemes diaris de la gent i en aquest cas finançades íntegrament per l’administració que en 2018 més diners invertirà en la província de Castelló”.

“El doble de fons, el doble d’activitat, més solucions i més marge perquè els ajuntaments milloren les oportunitats i qualitat de vida dels castellonencs, visquen on visquen”, ha indicat Moliner.

Més inversió
El Govern Provincial ha dut a terme una reducció històrica del deute, passant de 140 milions en 2012 a 22 milions aquest mateix mes d’abril. Una xifra que permetrà complir amb el seu compromís de deute 0 en 2019 alliberant més recursos per a invertir en els pobles i no destinar-los al pagament d’interessos (avui es paguen 140.000 euros anuals enfront dels 3,9 milions per interessos de 2011).

El període mitjà de pagament a proveïdors s’ha reduït a mínims històrics, avui la Diputació paga de mitjana en quatre dies als seus proveïdors, molt per sota del que marca la Llei. “Som solucionadors de problemes i no creadors de problemes a les empreses que treballen amb la Diputació”, ha indicat Moliner.

En eixa reducció de despesa corrent de la Diputació cal destacar l’esforç realitzat per tots els treballadors de la casa, amb una optimització dels recursos humans que ha permés baixar del 19% el cost de personal de la Diputació.

Últimas noticias

Contenido relacionado