4.000 hectàrees afectades per les tempestes

tempestades hectarees

L’episodi de tempestes dels últims dies, amb pluges torrencials en poques hores i calamarsa, han afectat de moment a unes 4.000 hectàrees de cultiu en les províncies de Castelló i València que superaran amb seguretat la quantitat dels 10 milions d’euros, segons informa LA UNIÓ de Llauradors.
Els principals danys se centren en les comarques del Maestrat, Plana Alta i Plana Baixa a Castelló on ha afectat fonamentalment a cítrics. En la província de València ha afectat als Serrans, Utiel-Requena, Valle d’Aiora-Cofrents, La Costera i la Vall d’Albaida, amb afecció en la vinya, ametla i fruita d’estiu.
Les tempestes podrien allargar-se, segons les previsions climatològics, fins al cap de setmana vinent, per la qual cosa la xifra de pèrdues i de superfície podria veure’s augmentada en els següents dies.
Els cultius afectats tenen cobertura d’assegurances en el cas que es tinguera una contractada una pòlissa en vigor. LA UNIÓ reclamarà ajudes especials per a l’adquisició de fungicides a fi d’evitar els problemes per l’excés d’humitat i de la mateixa manera instarà al fet que s’arreglen les infraestructures agràries -fonamentalment camins- de forma ràpida per a continuar realitzant les activitats agràries amb normalitat.

Publicitat