domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

45 anys d’història fallera amb “El granerer” a Torrent

Les falles de Torrent van tindre una cita amb la cultura en la gala literària on es féu entrega de la revista fallera oficial torrentina El granerer. Una publicació que enguany compleix 45 anys d’història a la ciutat i que va ser presentada a la sala d’actes del consistori davant dels màxims representants de les 29 falles torrentines, de les Falleres Majors de la ciutat, Carmen Sirvent i Paula Giménez, juntament amb les seues corts d’honor, i on no van faltar l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa.

A l’interior es recullen articles que fan referència al recent nomenament de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, records de les falles del 2016 i fotografies oficials de totes les comissions. A més, enguany es destaca l’article d’investigació “Indumentària per a vestir als actes fallers”, elaborat per Salvador Mercado, membre del grup de danses Alimara. Una narració que conta l’evolució de la indumentària i de com molta gent torna ara a vestir-se i a representar els vestits originals dels segles XVIII I XIX.

En la gala literària es van fer públics també els premis dels llibrets, que enguany tenien una nova categoria: el reconeixement a la millor portada. La comissió Ramón y Cajal va obtenir este premi per la seua portada “Meravelles”, que il·lustra les millors meravelles que tenim a Espanya. D’altra banda, la falla Sant Valerià va aconseguir el primer premi al millor llibret, guardó que obté per primera vegada i que reconeix un treball d’investigació dut a terme durant mesos i que tracta de la figura del Parc Gulliver, a més dels articles de personatges importants reconeguts al món faller.

Últimas noticias

Contenido relacionado