Morella exposarà els cartells del concurs del 54 Sexenni fins al 21 de gener

Morella inaugura l’exposició dels cartells del 54 Sexenni de Morella en la Sala del Consell fins al 21 de gener.

393

Morella ha inaugurat va inaugurar ahir l’exposició amb tots els cartells que es van presentar al concurs per anunciar el 54 Sexenni. D’aquesta manera, aquests estaran exposats a la Sala del Consell fins al 21 de gener.
Així es poden conéixer els cartells de tots els autors i les autores, així com les diferents categories que contemplen els alumnes del col·legi i l’institut. Amb l’exposició, Morella s’apropa més al Sexenni, que se celebrarà des del 18 fins al 27 d’agost del 2018.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “amb aquesta exposició podem veure tots els cartells, ja que fins ara, sols coneixíem els guanyadors. A més, també veiem els diferents estils i manera de representar el Sexenni que mostren”.
A més, l’edil ha comentat que “el 54 Sexenni estrena les distincions de Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural immaterial, molt importants per a promocionar aquesta festa tan especial i única, així com promocionar Morella”. Rhamsés ha recordat que “les morellanes i morellans ja fa temps que han començat els diferents treballs per al Sexenni. Els veïns i veïnes treballen en la decoració dels carrers, els gremis organitzant els seus dies i les danses assagen per a lluir als retaules i processons sexennals”.
El Sexenni de Morella és una festa que se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat, la qual va alliberar Morella de la pesta. D’aquesta manera, la ciutat celebra nou dies de festa major on les danses tradicionals i úniques d’aquesta festa, recorren els carrers durant els retaules i processons.