6.1 C
Valencia

El Govern proposa limitar a 6 persones les reunions nadalenques i ampliar el toc de queda el 24 i el 31 de desembre

Els dies 24 i 31 de desembre "s'ampliarà l'horari, limitant-se la mobilitat des de les 1.00 hores a les 6.00 hores".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Govern proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebren durant les festes de Nadal i un confinament nocturn entre les 1.00 hores i les 6.00 hores els dies 24 i 31 de desembre, és a dir, Nit de Nadal i Nit de cap d’any.

En concret, el document assenyala que en les reunions en l’àmbit familiar es recomana limitar la participació en els membres que pertanguen al mateix grup de convivència, si bé en el cas que hi haja algun membre extern no convivent habitual, les reunions seran de fins a un màxim de 6 persones i s’ha de garantir les mesures de seguretat.

L’esborrany elaborat pel Ministeri de Sanitat ‘Proposades de mesures de salut pública enfront de la Covid-19 per a la celebració de les festes nadalenques’, s’emportarà al Consell Interterritorial per a la seua anàlisi i debat amb les comunitats autònomes.

Segons el document, durant les celebracions nadalenques, “es mantindrà el confinament nocturn, no podent eixir al carrer en els horaris establits en cada comunitat autònoma després de la declaració de l’estat d’alarma”. Això sí, els dies 24 i 31 de desembre “s’ampliarà l’horari, limitant-se la mobilitat des de les 1.00 hores a les 6.00 hores”.
“Es recomana evitar o minimitzar les reunions en l’àmbit social (celebracions del treball, antics alumnes, clubs esportius, etcètera). En el cas de celebrar-se, seran d’un màxim de sis persones i preferiblement en l’exterior (a l’aire lliure o en terrasses amb màxim dos parets)”, afig el document.

- Publicitat -

L’esborrany demana “evitar, com a norma general, aquells viatges que no siguen estrictament necessaris”. Es permetran els viatges entre comunitats, però amb la màxima precaució.

En el cas dels viatges internacionals, els ciutadans procedents d’un país o zona de risc hauran de presentar un test diagnòstic amb resultat negatiu i realitzat “en les 72 hores prèvies a l’arribada a Espanya”. Si no, els serveis de sanitat exterior li la faran a la seua arribada.

- Publicitat -

Així mateix, l’Executiu recomana als estudiants universitaris que tornen a casa per a les vacances “que limiten les interaccions socials els dies anteriors del seu retorn a casa i que extremen les mesures de prevenció”. “Una vegada a casa, han de tractar de limitar els contactes, interactuar sobretot a l’aire lliure en lloc de a l’interior i usar màscares”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,625FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià