15.7 C
Valencia

600 enquestes a dones de Castelló dibuixen la realitat de la distribució de les tasques domèstiques i la incidència de la violència masclista

La iniciativa es porta a terme per primera vegada a la capital i hi han participat de manera anònima dones dels sis districtes, de diferents edats amb l'objectiu de que des de l'ajuntament es puguen "planificar amb coneixement de les necessitats i característiques específiques de Castelló, les polítiques en matèria d'igualtat del futur immediat", segons apunt ala regidora responsable, Verònica Ruiz

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló ha realitzat 600 enquestes entre les dones de la ciutat per tal d’estudiar la incidència de la violència de gènere, la violència contra les dones fora de l’àmbit de parella i analitzar la coresponsabilitat domèstica i de cures. La iniciativa es porta a terme per primera vegada a la capital i hi han participat de manera totalment anònima dones dels sis districtes i de diferents edats.

Les dades obtingudes, “ens serviran per a planificar amb coneixement de les necessitats i característiques específiques de Castelló, les polítiques en matèria d’igualtat del futur immediat”, com ha explicat la regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. “Amb esta informació podem treballar estratègicament en prevenció, detecció i atenció de la violència de gènere al municipi, així com en l’educació en igualtat i en la conscienciació d’absolutament tota la ciutadania”, ha assegurat l’edil.

Les enquestades han hagut de respondre a qüestionaris respectuosos amb la seua intimitat, on han estat identificades amb un número per a garantir la seua privacitat. Pel que fa a la corresponsabilitat, els qüestionaris han recollit tant dades sobre la distribució de les tasques de la vida quotidiana habituals com a aquelles desenvolupades durant el confinament domiciliari a què va portar l’alerta sanitària.

Cal recordar que Castelló commemora este mes de novembre amb multitud d’actes el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, amb una àmplia programació desenvolupada pels col·lectius que integren La Plataforma per la Igualtat, la Diputació, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Subdelegació del Govern i el SIO. La més cridanera de les propostes que organitza el consistori és la mostra col·lectiva ‘Ciutat lliure de violència masclista’. Una trentena d’entitats de Castelló han decorat les més de 1.000 casetes que formaran l’exposició. El resultat el podrà veure el 25 de novembre al Passadís de les Arts, a partir de les 9.00 hores.

- Publicitat -

Entre les polítiques destacades de l’àrea de Feminismes i LGTBI, figuren actuacions dirigies a la sensibilització de l’alumnat de secundària, com a part del programa de prevenció de la violència de gènere en adolescents, el qual para especial atenció a les noves tecnologies i les xarxes socials.

Com a part del III Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes, el consistori també ha creat recentment el Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere. Al document s’estableixen els “procediments d’actuació i coordinació dels diferents departaments i serveis implicats en la intervenció de casos de violència contra les dones”. Sota este protocol, el SIO gestiona les alertes rebudes des d’altres departaments i centralitza les atencions i els seguiments a les dones.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.

Borriana destina més de 150.000 euros a la campanya nadalenca per a dinamitzar el comerç local

• La conscienciació, la dinamització i l’entorn agradable són les bases de la campanya derivades de les peticions del comerç de la ciutat traslladades al consistori en les diverses reunions de treball

Onda obri al públic la remodelada plaça del carrer Cervantes amb més espai verd i inspiració literària

L'Ajuntament està culminant els projectes del pla d'embelliment urbà Onda Bonica per a enguany
- Advertisement -

: Valencià