domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un funcionari de València processat va demanar “600 euretes” i sexe a un promotor

El cap de secció de l’oficina tècnica d’Expropiacions de l’Ajuntament de València va demanar “600 euretes” i “dues pólvores” al promotor d’un local suposadament destinat a prostíbul per a, pel que sembla, agilitar els tràmits de les llicències urbanístiques.

Aquestes peticions s’han escoltat avui en un enregistrament en el transcurs del judici, pel procediment del jurat en l’Audiència de València, al que se sotmet aquest funcionari, acusat de tràfic d’influències i per al qual la Fiscalia reclama un any de presó, a més de la seua inhabilitació.

En el citat enregistrament, que va ser emmagatzemada pel promotor denunciant dels fets (de nacionalitat búlgara) i que ha sigut reproduïda a petició del fiscal, l’acusat exposa al seu interlocutor que gràcies a un avís seu sobre uns requeriments al seu projecte s’ha estalviat molts diners (de lloguer del local) i afig: “Amb 600 euretes ho podríem arreglar”.

“Hi ha una muntanya de papers que et cagues”, diu al promotor d’un prostíbul en el carrer Conca de València, i a més li reclama: “Dues pólvores quan ho tingueu inaugurat”, suposadament per a agilitar els tràmits per a l’obtenció de la llicència.

“Tranquil, que no cobraré fins que no ho tingueu” o “no digueu a ningú que estic darrere de tot el rotllo” són unes altres de les frases que s’han escoltat en l’enregistrament.

Els 600 euros, segons s’ha defensat l’acusat, feien referència al cost que tindria per al promotor un assessorament extern.

Sobre la resta de qüestions, s’ha limitat a apuntar que no reconeixia com a seus alguns comentaris d’eixa conversa, sense precisar quins.

Segons la seua tesi, el denunciant va contactar amb ell després d’escoltar-li donar consells sobre urbanisme en una ràdio, i va decidir ajudar-lo pel seu caràcter obert, sense reclamar-li diners per açò.

L’advocada defensora ha insistit que el seu client únicament va informar de la demora que patiria l’expedient i va recomanar altres formes de tramitació (de forma separada pensió i bar), al mateix temps que ha subratllat que no va poder tenir accés informàtic a l’expedient urbanístic en qüestió.

“L’Ajuntament ha canviat de signe polític i l’acusat segueix en el seu lloc, mai ha sigut sancionat. Es creuen que si haguera comés alguna infracció no estaria pegant segells?”, ha agregat l’advocada dirigint-se als membres del jurat.

L’acusat ha sigut suspés per l’Ajuntament per sis mesos, després dels quals ha tornat al seu lloc de treball, tal com ha reconegut en la sala de vistes.

Segons explica l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van succeir entre 2014 i 2015, quan el promotor, que havia sol·licitat llicència municipal per a una pensió amb un bar, va ser informat que els tràmits s’anaven a retardar a causa de la quantitat de sol·licituds.

El sol·licitant va localitzar a l’acusat a través d’amics en comú i li va explicar el cas, després de la qual cosa l’arquitecte va esbrinar l’estat de l’expedient i va confirmar al sol·licitant el retard d’aquest, al mateix temps que li va demanar 50 euros.

Mesos després, l’acusat va contactar amb el sol·licitant de la llicència i li va proposar parlar amb el funcionari que tramitava el seu cas perquè s’agilitara a canvi de 600 euros, i l’amo de la pensió va denunciar els fets dies després. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado