viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

67 multats per no portar màscara en un botelló

La Policia Local d'Alacant ha dissolt este cap de setmana una trobada de 'tunning' i ha imposat un total de 85 denúncies, 67 per no portar màscara.

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament informa que este cap de setmana la Policia Local ha imposat un total de 85 denúncies i s’ha reforçat el dispositiu organitzat per a evitar aglomeracions, vigilar l’ús de les màscares, evitar el consum d’alcohol en la via pública i amb inspeccions en els establiments d’hostaleria i restauració per a fer complir els distanciaments i horaris de tancament a la ciutat, així com les mesures de seguretat enfront de la Covid.

Segons fonts policials durant les nits del divendres i dissabte en l’operatiu de vigilància a la platja de Sant Joan els agents observen com hi ha molta gent passejant sense màscares ni mantenint les obligades distàncies, per això comencen a donar avís que és obligatori l’ús de la màscara i han de posar-li-la o abandonar el lloc, davant la desobediència reiterada la Policia Local comença a sancionar i denúncia a un total 67 persones.

Els agents de policia van informar que han hagut de reforçar el dispositiu este cap de setmana a la platja de Sant Joan, i la majoria de sancions s’han interposat a joves en l’avinguda de Països Escandinaus i en el passeig de l’avinguda de Niça, del total de sancions 28 es van posar el dissabte i 39 el diumenge per no usar màscares, i també s’ha denunciat a un establiment per no mantenir les obligades distàncies de seguretat.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha demanat “responsabilitat als ciutadans i turistes i que usen les obligades màscares, ja que serem inflexibles i l’incompliment d’esta norma imprescindible per a garantir la salut de tots serà sancionada, no podem arriscar-nos a un augment de casos de coronavirus que comportaria mesures restringides de confinaments a la nostra ciutat per això és necessari que col·laborem i la Policia Local vigilarà que es compleixen les mesures de protecció sanitàries i de seguretat per a fer front a la pandèmia”.

La Policia Local va intervenir per a dissoldre botellons al cap de l’Horta i a la ciutat i s’han imposat 10 actes per consum d’alcohol, 6 denúncies de trànsit per vehicles indegudament estacionats en les cales, i 1 acta per infracció a la llei de seguretat ciutadana.

El regidor de Seguretat ha incidit que “els caps de setmana es continuarà reforçant els dispositius, ja que és quan major risc d’aglomeracions hi ha a la ciutat per a evitar els botellons que estiguen prohibits i vigilar la zona de platges, i es continuarà sent molt rigorosos amb els controls policials”, al mateix temps que va apel·lar una vegada més a “la responsabilitat individual dona cadascun, a usar les màscares i mantenir les obligades distàncies de seguretat perquè el virus continua sent present i cal ser prudents i evitar qualsevol risc”.

Policia Local rescata i evacua en la illa de Tabarca a dona per caiguda

La Policia Local ha efectuat un rescat a l’illa de Tabarca a la 1:20 hores, per a auxiliar a una dona de 70 anys, que ha patit una caiguda amb fractura d’un braç i un fort colp al cap, i els serveis sanitaris de l’illa van aconsellar el seu trasllat a un hospital per a un reconeixement urgent.

La unitat ianqui de l’embarcació de la Policia amb diversos agents han traslladat al port de Santa Pola, a esta dona ferida que passava uns dies a l’illa, on una ambulància l’esperava per a ser traslladada fins a l’hospital d’Elx.

Concentració de vehicles personalitzats

La Policia Local de matinada ha col·laborat per a dissoldre una concentració de vehicles personalitzats en el pàrquing d’un establiment esportiu en l’avinguda de la Universitat, procedents d’Elx, juntament amb la Policia Nacional, mantingut presència policial en la zona, a fi d’evitar competicions de velocitat o derrapatges.

Rescat d’una rabosa en les roques de l’avinguda de Vila Joiosa
Els agents de Policia juntament amb un operari de la protectora d’animals han hagut d’intervenir en la zona rocosa de l’avinguda de la Vila Joiosa este matí, vora les 9 hores, per a rescatar a una rabosa que havia sigut vist per la zona.

Immediatament s’han desplaçat diverses patrulles amb membres de la protectora d’animals i han aconseguit rescatar a l’animal per a portar-lo a un centre de recuperació d’animals en la Santa Faç.

Dos detencions per violència de gènere

Així mateix els agents policials han detingut esta nit vora les 00.05 hores a un home de 50 anys, com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere, i a un altre home per la seua implicació en un delicte de trencament d’ordre d’allunyament.

Segons fonts policials la primera detenció s’ha produït després de ser alertats pel 112 a la Policia Local, de l’agressió d’un home cap a una dona, en via pública, concretament, l’avinguda de Pare Espla. Immediatament es van desplaçar dos dotacions observant una parella asseguda en un banc i comprovant que la dona presentava hematomes en la cara, referint haver sigut agredida per la seua parella. A l’arribada dels agents, van ser testimonis de com l’home l’agredia.

La segona detenció ha sigut a les 5 hores de hui d’un home per la seua implicació en un delicte de trencament d’ordre d’allunyament, alertats per 112 d’una discussió d’una parella al carrer Toyooka. Després de l’arribada d’una patrulla de Policia Local s’ha observat com un individu en adonar-se de la presència policial emprén la fugida a peu a la carrera, sent seguit pels agents que han aconseguit interceptar-lo, procedint a la seua identificació i comprovant que tenia en vigor una ordre d’allunyament amb la dona amb la qual presumptament discutia, i s’ha procedit a la seua detenció.

Per este motiu la Policia Local ha procedit a la detenció de tots dos homes, que han sigut informats dels drets que els assisteixen i traslladats a la comissaria per a passar a la disposició de l’Autoritat Judicial.

Controls d’alcoholèmia en els accessos i eixides de la ciutat


Per part seua, la Policia Local també va realitzar controls de vehicles en tots els accessos i eixides de la ciutat, on van donar positiu dos persones a la qual se’ls van estendre acta de sanció per Conduir Sota la Influència de Begudes Alcohòliques-CIBAS- immobilitzant els seus cotxes, i es van realitzar dos atestats judicials i una denúncia per conducció amb presència de tòxics.

Últimas noticias

Contenido relacionado