7.500 famílies castellonenques es podran deduir entre 150 i 200 euros de lloguer a la propera Renda

La reforma de la política fiscal del Botànic impulsada per Compromís farà que a les comarques castellonenques s'incremente l'IRPF a les rendes superiors als 140.000 euros, però que en canvi les rendes mitjanes i baixes puguen tindre deduccions per lloguer.

Al voltant de 7.500 famílies de les comarques de Castelló podran deduir-se una part del lloguer que paguen, d’entre 150 i 200 euros aproximadament, a la propera declaració de la Renda. Açò serà possible gràcies a la reforma de la política fiscal del Botànic impulsada per Compromís, que “fa que paguen més aquelles rendes més altes i això permet que les més baixes puguen tindre deduccions” com ha explicat el síndic de Compromís, Fran Ferri, este dimecres a Castelló.

D’altra banda, l’IRPF s’incrementa per les rendes més altes que, segons ha indicat Ferri “a Castelló afectarà únicament a 589 persones dels 270.000, el que suposa el 0,2%“. Esta Llei de Mesures també grava els grans patrimonis, “que suposen l’1% i afecten 3.695 persones a la província”. Com hi ha aclarit el síndic, “els que superen els 500.000 euros al marge del seu habitatge habitual”.

A més també les multinacionals del sector elèctric es veuran afectades per estos canvis en la fiscalitat valenciana “a través d’un impost que grava el transport elèctric i la xarxa de telefonia, en especial les torretes i aquelles que generen major impacte”.

Amb tot, en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana des de Compromís calculen que estes mesures suposaran ingressar “entre 50 i 100 milions d’euros més”, ha estimat Ferri.

CatalanSpanish