7.800 contenidors que viatjaven de la Xina a València s’incendien en un buc de Maersk

Tractio Risk Solutions, especialitzada en gestió, tramitació i assessorament en reclamacions marítimes i de transport gestiona les pèrdues de més de 700 contenidors d’empreses valencianes que estaven a bord del buc Maersk Honam, incendiat el 8 de març en aigües d’Oman.

Segons la informació de l’empresa mitjançant un comunicat, el buc amb pavelló de Singapur, que cobria la ruta entre la Xina i diversos ports europeus entre ells València i Barcelona, transportava més de 7.800 contenidors i va sofrir un incendi per causes desconegudes.

Després de l’ocorregut es van rescatar 23 dels 27 tripulants del vaixell, un dels quals ha mort, mentre altres quatre segueixen desapareguts.

Maersk, propietària del vaixell, ha declarat la condició de General Average (Avaria Gruixuda) el que suposa que la naviliera i els carregadors hauran de desemborsar grans quantitats de diners per fer front a despeses de rescat i a la contribució de l’avaria gruixuda.

Els propietaris de les mercaderies, entre les quals es troben empreses valencianes, no podran tenir accés a les mateixes encara, ja que ha d’arribar a port el buc remolcat, procedir a la recerca dels fets i inspeccionar els més de 7.500 contenidors per valorar els danys.

Segons el director de Tractio Risk Solutionsesta declaració d’“avaria gruixuda” obliga als propietaris de les mercaderies a constituir garanties financeres, a través de les seues assegurances, i aquells que no en tingueren deuran de la mateixa forma afrontar els pagaments.