700 persones han rebut hui la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus

Aquest dilluns continuarà el procés amb la recepció de 10.000 dosis a Alacant, 5.000 a Castelló i 16.000 a València.

Batiste Martí, de vuitanta-un anys, a Rafelbunyol; Salvador Brotons, de seixanta-cinc anys, a Sant Vicent del Raspeig, i Benilde Domingo, de vuitanta-sis anys, a Borriana, han estat les primeres persones vacunades en cada província.

Al voltant de 700 persones han rebut aquest diumenge en la Comunitat Valenciana la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. El procés de vacunació s’ha iniciat a les 9.53 amb l’arribada de les vacunes al centre de distribució de València, des d’on han partit en direcció a les set residències lliures de COVID-19 on ha començat la vacunació. El procés s’ha iniciat en residències d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Rafelbunyol, Benissanó, Almassora i Borriana.

La primera persona de la Comunitat Valenciana a ser vacunada ha estat Batiste Martí, de vuitanta-un anys, en la residència de Rafelbunyol, mentre que en una residència de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) el primer vacunat ha estat Salvador Brotons, de seixanta-cinc anys, natural de Castalla. A la província de Castelló, la primera persona vacunada, en una residència de Borriana, ha estat Benilde Domingo Monferrer, de vuitanta-sis anys, nascuda a Benafigos.

Passades les tres de la tarda s’ha donat per conclosa la vacunació en aquesta primera jornada. Igual que la resta de persones vacunades aquest diumenge amb la primera dosi de la vacuna Pfizer, aproximadament el dissabte 18 de gener rebran la segona dosi, amb el que quedaran immunitzades definitivament contra el coronavirus.

Aquest dilluns continuarà el procés amb la recepció de 10.000 dosis a Alacant, 5.000 a Castelló i 16.000 a València, amb la intenció que, abans de Reis, estiguin vacunades, almenys, les residències que en aquest moment es troben lliures de COVID-19, per a, a mitjan gener, poder haver administrat la primera dosi a la totalitat de les residències de la Comunitat Valenciana. Al llarg d’aquest primer dia no s’ha reportat de moment cap efecte secundari entre les persones vacunades.

Els equips de vacunació de la Conselleria de Sanitat han explicat que, entre les persones que han rebut ja aquesta primera dosi de la vacuna, “s’ha observat satisfacció general com a tònica dominant” al mateix temps que destaquen que “la vacunació s’ha dut a terme amb total normalitat i amb el ritme previst per a aquesta primera jornada de diumenge”.

Durant el primer trimestre de 2021, a la Comunitat Valenciana, s’administraran més de 377.000 dosis de la vacuna Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades. Després dels centres residencials, la vacuna començarà a administrar-se al personal sanitari que treballa en primera línia de la lluita contra la COVID-19, a la resta del personal sanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

CatalàEspañol