El saló de plens de l’Ajuntament de Castelló ha acollit avui l’acte institucional de reconeixement al voluntariat amb motiu de la celebració, el pròxim 5 de desembre, el Dia Internacional dels Voluntaris fixat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1985. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha iniciat la seua intervenció reconeixent que les persones i entitats que realitzen tasques de voluntariat “es mereixen l’agraïment permanent de tota la societat i, sobretot, dels polítics perquè omplen un espai que no omplen les administracions”.
[pullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“ajudar és tot un art que hem d’aprendre, exercitar, informar-nos i preparar-nos”[/pullquote]
Davant un saló de plens ple en un acte convocat per l’Ajuntament junt a la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, Marco els ha donat “les gràcies per fer que la paraula solidaritat cobre tot el seu sentit” i s’ha compromès a reforçar, en els pròxims quatre anys, les polítiques socials perquè, ha dit, “som un govern sensible amb la realitat de les persones més vulnerables”. De fet, ha indicat, el pressupost de 2016 ja reflectirà aquesta aposta per les polítiques de solidaritat i, en concret, en el suport a les ONG.
L’acte ha comptat amb la intervenció del president de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana i de Patim, Francisco López, qui ha reflexionat sobre el paper del voluntariat en la nostra societat. López ha assenyalat que la “idea clau del voluntariat es resumeix que ajudar és tot un art que hem d’aprendre, exercitar, informar-nos i preparar-nos”.
.