783.388 euros, el triple que l’any passat, per a formació i ocupació a Almassora

Almassora triplicarà en 2018 els fons destinats a generar ocupació amb més de 780.000 euros, la incorporació de dos tallers d'ocupació al nou Centre de Formació copa el 70% de la inversió.

Almassora invertirà 783.388 euros del pressupost municipal de 2018 per a formació i ocupació, que triplicarà a l’any passat. Açò deriva de l’aprovació per part del Servef de sengles tallers d’ocupació, que es desenvoluparan en el Centre de Formació i estaran cofinançats per l’Ajuntament, la Conselleria de Treball i el Fons Social Europeu.
Així doncs, els programes inclouran un curs d’Obra i un altre d’Administració, que tindran en 2018 un pressupost de 556.388 euros, la qual cosa representa el 71% del total dels fons. Gràcies a aquest capital, el consistori formarà durant un any a 20 persones en situació de desocupació, les quals percebran el salari mínim interprofessional durant aquest període.
L’administració municipal també contractarà a sis professionals entre personal administratiu i docent per a l’engegada del projecte, el qual inclou l’ampliació de les dependències del centre com a part d’aquesta iniciativa. Està previst que el programa comence el pròxim 15 de desembre, per la qual cosa el pressupost de 2017 cobrirà els 12.671 euros corresponents a aquesta quinzena.
Tal com van detallar l’alcaldessa, Merche Galí; la primera tinent d’alcaldessa, Susanna Nicolau, i l’edil d’Hisenda, Santiago Agustí, durant la presentació dels comptes per a 2018, el Pla d’Ocupació Municipal tindrà 200.000 euros. “A pesar que l’atur a Almassora ha baixat de les 2.000 persones, mantenim els fons en aquesta partida per a continuar creant ocupació”, va incidir Agustí en la seua intervenció.
Així mateix, l’Ajuntament d’Almassora reeditarà el pròxim any el programa ‘Bec-Almassora Futur’, una iniciativa mitjançant la qual l’administració local contracta, amb fons propis, a estudiants universitaris per al desenvolupament de pràctiques professionals en diferents departaments. Els beneficiaris, els quals hauran de ser residents del municipi, rebran un salari de 500 euros durant els entre tres i sis mesos que dure la beca.
Cal destacar, que les inversions de millora i actualització del Centre de Formació, que l’Ajuntament d’Almassora va iniciar en 2016, i que hauran ascendit a prop de 280.000 euros a la fi de 2018, estan incloses en l’estratègia de desenvolupament del municipi i opten als fons europeus Feder.

CatalàEspañol