```
sábado, 27 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís exigeix paralitzar l’ampliació del Port de València fins que s’elabore una nova DIA

Sergi Campillo reclama l'accés ferroviari per a connectar el Corredor Mediterrani amb la ciutat de València.

Compromís ha eixit en bloc este dimarts per a demanar la paralització de l’ampliació nord del Port de València, la construcció de la qual ha sigut adjudicada al gegant navilier suís MSC, fins que el Ministeri de Transició Ecològica elabore una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) sobre el projecte que aclarisca si el projecte és “viable” i “compatible” amb la sostenibilitat mediambiental.

Així ho han manifestat el candidat al Congrés per Més Compromís, Joan Baldoví, la coportaveu de Compromís, Águeda Micó, el portaveu adjunt de Compromís en Les Corts, Juan Ponce, i el vicealcalde de València per Compromís, Sergi Campillo, en una roda de premsa conjunta en la qual han reclamat al Govern central que les decisions sobre infraestructures i inversions que afecten la Comunitat Valenciana no vinguen “imposades” des de Madrid.

Segons la formació, el projecte d’ampliació del port valencià ha patit una “modificació substancial” respecte al disseny inicial que va obtindre la DIA de 2007 i que ara ha de valorar-se, tenint en compte a més la ‘declaració d’emergència climàtica’ aprovada pel Consell el passat mes de setembre per a donar un major impuls a la lluita contra el canvi climàtic.

De fet, i encara que la coalició no vol plantejar-se portar als jutjats el tema, tampoc descarta haver d’acudir als tribunals. “No volem fer alguna cosa malament i que després un tribunal diga que cal desfer-ho”, ha apuntat el diputat Juan Ponce. En cas de no paralitzar la nova terminal de contenidors, d’ací a uns anys un tribunal podria declarar-la nul·la, ha advertit el vicealcalde Sergi Campillo, qui ha advocat per donar “seguretat jurídica”, també al port i a l’empresa adjudicatària, que preveu invertir més del mil milions.

Últimas noticias

Contenido relacionado