Els actes commemoratius dels 85 anys de les ‘Normes de Castelló’ tindran una edició en paper d’Actualitat Valenciana

Avui se celebren els actes commemoratius dels 85 anys de les «Normes de Castelló» que, com cada any des de 2011, organitza la plataforma cívica Castelló per la Llengua, que aplega més de vint partits, sindicats i associacions de Castelló de la Plana, en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló de la Plana.

Enguany, els actes giraran entorn de la reivindicació d’un espai comunicatiu propi, amb l’obertura immediata de les emissions de la ràdio i la televisió À Punt i la recuperació del senyal de TV3 i Catalunya Ràdio, sota el lema «Sense senyal, no sense veu: volem ja À Punt i TV3!».

Els actes centrals de la commemoració tindran lloc dissabte 16 de desembre de 2017 a la Plaça de les Aules. La diada començarà a les 11h amb la ja consolidada «fira d’entitats», que combina les paradetes informatives de més de 30 col·lectius amb activitats adreçades (sobretot) als infants: tallers de cultura popular amb la Muixeranga de la Plana i el ball de dimonis Botafocs, animació infantil amb l’Esplai Pentecosta i l’escoleta La Lluna, i contacontes a càrrec de Contaclown. Més endavant, a les 14h tindrà lloc un dinar popular seguit de l’actuació de la Rondalla Primer de Maig a les 16h.
Finalment, a les 18h arribarà el tram reivindicatiu de la jornada, amb una concentració a la mateixa Plaça de les Aules, amb l’actuació de la Conlloga-Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Cullera. Posteriorment ens traslladarem a la Casa Matutano, seu de la signatura de les «Normes» un 21 de desembre de 1932, per a llegir el manifest de la convocatòria.
Edició en paper d’Actualitat Valenciana
Amb motiu del 85 aniversari de les normes de Castelló, Actualitat Valenciana distribuirà de forma extraordinària una edició en paper per a major difusió de l’esdeveniment. En aquesta edició ve recollit per escrit el manifest de Castelló per la llengua, un article sobre la plataforma i les opinions del regidor de política lingüística Ignasi Garcia i la del president de Castelló per la Llengua Vicent Pitarch.

CatalanSpanish