Un 9 d’octubre sense actes però amb manifestacions

És el 9 d'octubre més insòlit que ha viscut la Comunitat Valenciana des de fa dècades.

És el 9 d’octubre més insòlit que ha viscut la Comunitat Valenciana des de fa dècades. Els actes a l’aire lliure i amb aforament limitat (per seguretat sanitària) xocaran diametrialment amb les dos manifestacions i cinc concentracions autoritzades per la Delegació de Govern.

La Generalitat celebrarà, a partir de les 10:30, l’acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana, en què lliurarà la distinció al poble valencià, que rebrà l’alta distinció pel seu comportament exemplar durant la pandèmia. A més, els col·lectius que més durament han treballat en el període més crític de la crisi sanitària, el poeta Marc Granell o Frans Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea, seran d’altres dels guardonats este matí.

València queda sense baixada de la Real Senyera: la crisi sanitària ha obligat a cancel·lar la tradicional processó cívica que commemora l’entrada del rei Jaume I a València, però perquè la ciutadania puga retre-li homenatge, la Senyera s’exhibirà aquesta vesprada, com ja va ocórrer ahir, al Saló de Cristall de l’Ajuntament.

Concentracions i manifestacions

A les onze del matí, Avant ha convocat una marxa que començarà a la plaça de Sant Agustí, que finalitzarà a la plaça d’Alfons el Magnànim. De vesprada, a les sis, l’Associació Regne de València de Gais i Lesbianes eixirà també al carrer amb un recorregut que s’iniciarà a la plaça de Sant Agustí i aplegarà fins al Mercat Central.

Pel que fa a les concentracions, començaran al Parterre a les 10 del matí, amb la convocatòria de Defenem València. A les cinc de la vesprada ho farà l’Associació La Meua Terra, al mateix lloc. Mitja hora més tard ha convocat la República Valenciana-Partit Valencianista Europeu a la plaça dels Furs. I a les sis, a la plaça de Sant Llorenç, la Comissió Nou d’Octubre ha convocat una concentració en substitució de la tradicional manifestació, habitualment la més multitudinària de la jornada. Enguany fan una crida a participar per les xarxes socials. L’última concentració serà a partir de les huit de la vesprada, davant de l’Ajuntament de València, convocada per la Coordinadora Obrera Sindical.

CatalanSpanish