Hi haurà més policies el 9 d’Octubre a València i s’evitarà l’encreuament de manifestacions

El dispositiu especial de seguretat davant el pròxim 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, comptarà amb un major nombre de policies.

manifestacions

El dispositiu especial de seguretat davant el pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, comptarà amb un major nombre de policies, no especificat però que procedirà també d’altres comunitats, i intentarà evitar l’encreuament de manifestacions de diferent signe polític per a evitar enfrontaments com els de l’any passat a València.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i l’alcalde de València, Joan Ribó, han presidit aquest dimecres la reunió de la junta local de seguretat amb motiu del 9 d’Octubre per a fixar els detalls d’un dispositiu que garantisca que aqueixa jornada siga “la festa de tota la ciutadania”.

Fulgencio ha manifestat que el treball d’aquesta junta i de les reunions prèvies preparatòries “parteixen del convenciment que cal canviar el caràcter que durant els últims anys ha tingut aquesta festivitat”.

Per la seua part, Ribó ha destacat la intenció de fer del 9 d’Octubre “un dia lúdic i lliure de confrontacions per a passar a ser un dia en el qual fem una desfilada cívica, on cadascun expressa la seua opinió i en el qual la gent puga vindre amb els seus fills”.

L’objectiu del dispositiu és, segons Fulgencio, “tant el desenvolupament normalitzat com la reversió d’uns fets com els de l’any passat que mai degueren passar”, així com “que entenguen aquells que opten per la via d’alterar la convivència que estem en un Estat de dret i que s’adoptaran les mesures oportunes perquè els actes contraris al dret no queden impunes”.

“Es tracta de recobrar la convivència entre els valencians i valencianes indistintament de la seua idea de Comunitat, permetre un espai de trobada en el qual tots ens sentim reconeguts, un espai de llibertat, lúdic i festiu”, ha afegit el delegat del Govern.

Ribó ha recordat que el pròxim 9 d’octubre s’afronta “amb molta confiança” perquè siga una festa, un acte cívic on els insults i enfrontaments “es deixen per a un altre dia”.

Per a això, segons ha avançat el delegat del Govern, a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) dependents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana se sumaran unitats dependents de prefectures d’altres comunitats autònomes.

“Treballarem en un dispositiu que ja s’està desenvolupant i que està tractant d’identificar als quals pretenen alterar aquest sistema de convivència i aqueix dia el Ministeri d’Interior disposarà a través de la Delegació del Govern d’efectius suficients per a garantir la convivència en pau”, ha explicat Fulgencio.

Així mateix, des de la Subdelegació del Govern s’han mantingut trobades amb els diferents grups polítics perquè el desenvolupament dels actes “tinguen un caràcter seré”.

Publicitat