La Senyera recorre els carrers de Mislata en la processó cívica del 9 d’Octubre

Mislata ha celebrat un any més amb especial emoció la festivitat del 9 d’Octubre. Després del lliurament de les distincions, la ciutadania s’ha bolcat amb la processó cívica de la Reial Senyera a la qual han acompanyat nombrosos veïns. La comitiva ha eixit a les dotze del migdia de les portes de l’Ajuntament, en la Plaça de la Constitució, per a dirigir-se a l’emblemàtic Hort de Sendra, lloc habitual d’esta clàssica celebració.

Abans d’iniciar la processó, el Grup de Danses de Mislata ha realitzat una dansà en la plaça just abans que el tabal i la dolçaina iniciaren el recorregut. La processó, organitzada per l’Agrupació de Falles i l’Ajuntament, l’obrien les cases regionals i a continuació els presidents i falleres majors de les onze comissions de la ciutat, que custodiaven la Senyera.

Darrere d’ells han desfilat els membres de la Corporació Municipal, encapçalats per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Festes, Toni Arenas. Després d’ells la banda de música del CIM i els representants de les entitats veïnals i altres ciutadans que han volgut sumar-se a aquesta celebració del 9 d’octubre.

Una vegada en l’Hort de Sendra, s’ha celebrat l’homenatge a la Senyera, que ha explicat també amb els discursos de l’alcalde i del president de l’Agrupació de Falles, José Antonio García. Després d’ells, l’Himne Regional i un xicotet tret de focs artificials que serveix de colofó a la celebració del Dia de Comunitat.

 

CatalanSpanish