Compromís demana al Govern que evite un 9 d’octubre “boicotejat per violents”

El senador territorial de Compromís Carles Mulet ha reclamat al Govern que active "les mesures que siguen necessàries per a garantir un 9 d’octubre festiu i en pau" per a evitar que, com va ocórrer l'any passat siga "boicotejat per grups organitzats violents, d'extrema dreta".

violents

El senador territorial de Compromís Carles Mulet ha reclamat al Govern que active “les mesures que siguen necessàries per a garantir un 9 d’octubre festiu i en pau” per a evitar que, com va ocórrer l’any passat siga “boicotejat per grups organitzats violents, d’extrema dreta”.

En un comunicat, ha recordat que l’any passat es van produir desenes d’agressions, intimidacions a col·lectius, representants públics, partits polítics a València “amb total impunitat”.

Les xifres oficials reflecteixen “un grau escandalós d’agressions de grups ultres”, segons dita i ha afegit que tot això es va produir amb l'”aquiescència” dels responsables del Govern en l’autonomia.

“Exemple d’això és l’autorització de la manifestació ultra del passat 25 d’abril. El propi Govern ens ha contestat que la no prohibició de la manifestació indicada és una responsabilitat de l’anterior Subdelegació de Govern a València, dirigida per Juan Carlos Moragues, penosament conegut per la seua persecució cap al valencià en els senyals de nombrosos municipis, cap al recordatori del 14 d’abril o per haver permés protestes de grupuscles ultres davant les seus de Compromís”, ha indicat.

Per a evitar un nou 9 d’octubre amb violència “per part dels de sempre”, el senador de la coalició ha reclamat als representants del Govern que garantisquen “una jornada tranquil·la, festiva i en pau”, front “als qui s’estan organitzant ja per a aconseguir tot el contrari, com pot comprovar-se en les xarxes socials i tractar d’aconseguir entelar un dia molt important per a tots els valencians”.

L’any passat es van produir desenes d’agressions amb total impunitat a assistents i periodistes en aquesta jornada reivindicativa i va haver-hi com a mínim 16 detinguts, ha recordat.

La coalició també ha incidit que “so ja massa les denúncies i agressions de tot tipus que es produeixen en aquesta terra sense que el Govern o els seus representants activen alguna classe de protocol i prenguen mesurades”, per la qual cosa els ha urgit a visualitzar al carrer “que les coses han canviat”.

Publicitat