9 municipis de la Plana Baixa no obriran Escoles d’estiu ni celebraran Sant Joan

Romandran tancades també les ludoteques i escoles infantils municipals a més de no celebrar cap acte multitudinari que genere aglomeracions.

A través del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, 9 municipis de la comarca han acordat no obrir este estiu les Escoles d’Estiu ni les ludoteques i escoles infantils municipals. Tampoc se celebrarà la festivitat de Sant Joan a les platges ni actes  multitudinaris o que generen aglomeracions dins de les festes estivals.


Esta decisió s’ha pres després de la reunió mantinguda entre els alcaldes i alcaldesses de la Vall d’Uixó, Alfondeguilla, la Llosa, Moncofa, Artana, la Vilavella, Xilxes, Almenara i Nules. El motiu és garantir la seguretat dels veïns i veïnes de la comarca, evitant  aglomeracions per a previndre l’aparició de rebrots de la Covid-19.


En estos moments la prioritat dels ajuntaments és garantir la seguretat i la salut, per la qual cosa s’ha arribat a este acord conjunt. Ha sigut una decisió difícil però ha prevalgut la responsabilitat, després de diverses reunions i valorar diferents opcions.


No obstant això, els municipis podran buscar alternatives a estes activitats dins de les seues possibilitats i sempre garantint la seguretat dels veïns i veïnes. A més el pacte és un espai obert en el qual es podran anar adaptant les mesures a la situació de la pandèmia a cada moment.CatalanSpanish