12.9 C
Valencia

90.000 euros en danys ocasionats pel temporal a Benicàssim

Les platges accessibles van ser les més perjudicades i 37 arbres municipals es van veure afectats.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Benicàssim ja té quantificats els danys produïts en les infraestructures de les platges i en l’arbratge municipal com a conseqüència del temporal que va tindre lloc el passat mes de setembre, amb un cost global de quasi 90.000 euros.

Pel que fa al litoral, com ha explicat la regidora de Platges, Elena Llobell, “estos fets han requerit una ràpida actuació dels efectius municipals a través de la Brigada d’Obres, així com d’empreses externes amb maquinària especialitzada i peons, amb l’objectiu de tornar les platges a l’estat inicial”.

El cost que ha suposat els treballs inicials d’emergència, d’empreses externes, ascendeix a 6.776 euros. De tota manera el major cost que ha hagut d’atendre l’Ajuntament està relacionat amb la reparació i reposició d’infraestructures en la platja després del temporal de pluja i vent que va assotar el municipi el mes passat.

Entre els desperfectes ocasionats en les platges hi ha l’acumulació de grans quantitats d’algues al llarg de tot el litoral. Una quantitat que podria ascendir a 450 tones i que han de ser retirades, transportades i valorades en abocador autoritzat. També s’han vist afectades infraestructures hídriques, en especial alguns pous drenats de les dutxes que s’han reblit d’arena, a més del desplaçament de llavapeus i dutxes i avaries en les estacions de bombament dels llavapeus.

- Publicitat -

Llobell ha lamentat que els punts de platges accessibles han sigut les zones més afectades, amb gran pèrdua i deteriorament de passarel·les de fusta d’ample especial i la gran majoria no són recuperables. La pèrdua de papereres, deterioraments en unes quantes torres de vigilància de salvament i socorrisme i danys en l’interior de les casetes de salvament i socorrisme són altres dels desperfectes quantificats i el cost global de les quals ascendeix a més de 75.000 euros. Per tot, el cost afegit que suposarà a l’Ajuntament de Benicàssim els treballs d’emergència realitzats així com els que s’han de contractar, sumen 82.110 euros.

Quants als danys en l’arbratge municipal, des del departament de medi ambient, que també dirigeix l’edil Elena Llobell, el nombre d’exemplars afectats ascendeix a 37, 15 d’arrancats pels forts vents i 22 de danyats. Des del punt de vista mediambiental, la quantia econòmica dels danys i les baixes en l’arbratge municipal s’ha fixat en 5.477 euros.

- Publicitat -

Amb tot, l’Ajuntament de Benicàssim ha sol·licitat una subvenció a la Secretaria d’Estat de Política Territorial per a fer a atendre la despesa ocasionada pel temporal de setembre en infraestructures municipals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,303FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alcalà-Alcossebre aprova el pressupost municipal de 2021 que ascendeix a 12.270.886 euros

Amb els vots a favor de PP i Cs i els vots en contra de Partit Socialista i Compromís.

Castelló impulsa la creació i manteniment de 167 noves ocupacions dins del Pla Contracta

L'Ajuntament aprova ajudes per 450.000 euros que se sumen a altres per 1,88 milions per a fomentar l'ocupació i pal·liar la crisi de la covid-19.

Falomir anuncia que la nova subestació elèctrica de l’Alcora es posarà en marxa en 2023

Eixa és la previsió que Iberdrola li ha traslladat a l'alcalde, "sempre que es complisquen els terminis en els tràmits administratius".

Benitatxell presenta el contacontes “Pipita Calzesllargues” per a finalitzar la setmana 25N

Este espectacle infantil és a càrrec de la companyia L'Oracle de l'Est teatre. Serà a les 11:30h a la biblioteca i per control d'aforament requereix inscripció prèvia en biblioteca@elpoblenoudebenitatxell.org

La Policia Local intervé roba de marques falsificades en el mercat ambulant de Vila-real

Els agents han obert diligències judicials contra el venedor, per un presumpte delicte contra la propietat industrial.
- Advertisement -

: Valencià