900 hectàrees cremades i 84 veïns desallotjats en l’incendi de Beneixama

Les causes del foc encara no s'han determinat, per la qual cosa s'obrirà una investigació per a comprovar l'origen

L’incendi declarat el dilluns, en un barranc de difícil accés de la localitat alacantina de Beneixama continua sense control, encara que la seua evolució és favorable i ha obligat a preparar aquest dimarts un dispositiu de fins a vint-i-sis mitjans aeris, d’acord amb la informació subministrada per Emergències de la Generalitat.

Fins ara l’incendi ha arrasat més de 900 hectàrees i ha obligat a desallotjar a 84 veïns.
La passada nit, les labors d’extinció, en les quals han participat més de cent vehicles, han avançat amb normalitat mentre que els drons habilitats per la Generalitat han permés detectar els punts calents d’un incendi que segueix actiu per a facilitar la tasca dels metges aeris.

La previsió meteorològica en la zona millora respecte a aquest dilluns i les temperatures no superaran els trenta graus, la qual cosa pot facilitar els treballs per a controlar el foc del primer gran incendi forestal de l’estiu a la Comunitat Valenciana.

Fonts d’Emergències de la Generalitat han informat que a les deu del matí està convocada una reunió de coordinació per a tractar sobre l’evolució de l’incendi, que es va declarar per causes desconegudes en una zona de difícil accés coneguda com La Losana i afecta massa forestal.

A conseqüència de l’incendi roman tallada al trànsit la carretera CV-657, en el quilòmetre 5, en el terme de Fontanars dels Alforins, mentre que la Generalitat ha decretat per a aquest dimarts el risc extrem d’incendis forestals a l’interior i el litoral de la província d’Alacant.

Les causes del foc encara no s’han determinat, per la qual cosa s’obrirà una investigació per a comprovar l’origen.

El focus està situat en un barranc de difícil accés, la qual cosa, unida a les elevades temperatures va propiciar que es propagara de forma molt ràpida des que es va declarar el foc a les dues de la vesprada d’aquest dilluns. L’incendi encara no està perímetrat, però la seua evolució és favorable, segons Emergències de la Generalitat.

Fins a 26 mitjans aeris s’incorporaran al llarg del matí a les labors d’extinció depenent de les necessitats i les condicions meteorològiques, entre ells 15 de la Generalitat Valenciana, 9 del Govern central i 2 del Govern de Castella-la Manxa.

ValenciàEspañol