A Lira de Ribadavia gana la secció tercera del Certamen de Bandes de València

El Certamen Internacional de Música "Ciutat de València" té lloc en el Palau de la Música fins al dia 22 de juliol

Un moment del certamen. EFE/Palau de la Música

La veterana banda gallega A Lira de Ribadavia d’Orense s’ha alçat amb el triomf de la secció tercera de la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València” amb un total de 354 punts.

El segon i el tercer lloc han sigut per a la Banda Municipal Soacha-Cundinamarca de Colòmbia, amb 346 punts, i per a la Societat Musical Santa Cecilia de Xera, amb 320.

Totes les bandes participants en el certamen tenien l’obligació d’interpretar l’obra “Sagittarius”, de Guillermo Ruano. La interpretació dels gallecs, segons informa el festival en un comunicat, ha merescut el primer lloc, que està dotat amb un premi de 3.000 euros, mentre que el segon premi és d’1.500 euros i el tercer de mil euros.

Hui divendres se celebrarà la competició de la secció segona, en la qual participaran les bandes Agrupació Musical dels Montesinos, Societat Musical “L’Harmònica” de Coix, la Unió Musical Pozuelo de Alarcón (Madrid), la Unió Musical de Torre Pacheco (Múrcia), Societat Artística Musical de Benifaió (València) i els suïssos Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen.

El tema obligatori que hauran d’interpretar serà “Un deure amor”, del compositor castellonenc Vicente Ortiz Gimeno.

El Certamen Internacional de Música “Ciutat de València” té lloc en el Palau de la Música fins al dia 22 de juliol i pot seguir-se via streaming a través de la seua pàgina web.

Publicitat