16.2 C
Valencia

A Puigdemont li caduca el DNI, i el que això comporta

El document d'identitat de Carles Puigdemont toca a la seua fi, suposa això un contratemps per al líder independentista?

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ha arribat el dia, el DNI de Puigdemont ha arribat a la seua data límit i deixarà d’estar en vigor, la qüestió evident és: què suposarà això per a l’expresident? La resposta és senzilla; de moment no suposarà cap canvi en el seu estil de vida. Així és, la caducitat del seu DNI no alterarà en absolut la situació de Carles Puigdemont. L’única notícia inesperada seria que este es presentara en alguna comissària espanyola per a renovar-ho, copant les portades amb les imatges de la seua detenció.

Assumint que això no ocorrerà, Puigdemont optarà pel seu pla B, el passaport. Ja ho va dir en una entrevista al diari argentí Clarí el 30/03/2019, on va confirmar la data de caducitat del seu document d’identitat. “És evident que això crearà uns problemes administratius pràctics. Caduca el document d’identitat i al cap d’un any o un any i mig caduca el passaport. No obstant això jo continue estant en situació regular, de residència legal amb llibertat de moviment en l’espai Schengen.”. Estes van ser les paraules de l’expresident assenyalant de simple problema administratiu la caducitat del DNI. I és que són dos els grans dubtes que han sorgit referent als impediments que podria tindre. La primera seria la capacitat de continuar viatjant per Europa, que solucionaria amb el passaport en vigor.

La segona és una mica més complexa però que compta amb antecedents de la seua part, açò és: podrà Puigdemont formar part de les llistes electorals per a les pròximes eleccions catalanes? Com déiem, el passat ens dona la resposta: sí, podrà. La Llei de Règim Electoral especifica la necessitat de tindre la nacionalitat espanyola, cosa que no es perd fins i tot sense el DNI en vigor, sent que en 1999 ja es va donar esta situació i va ser resolta per la Junta Electoral Central que a instàncies de la política del Partit Popular, Pilar Busó, va resoldre que “per a identificar a un candidat s’ha d’admetre el DNI, fins i tot si està caducat”. Encara que clar, tot això és sobre el paper i arribat el moment caldria veure com resol la JEC i la justícia espanyola la situació.

Encara tot, la caducitat del DNI de Puigdemont aombra enfront de la situació jurídica que viu, ja que al març s’iniciarà el procés de resolució del suplicatori sol·licitat pel Tribunal Suprem que, en cas de ser acceptat, li retiraria la immunitat, donant peu al fet que puga ser validada l’euroordre de detenció emesa pel jutge Llarena, que en este cas, acabaria amb el bo de Carles renovant el DNI des d’una presó espanyola. Com per a tot açò encara pot quedar més d’un any, perquè ja sabem que la justícia és lenta, de moment la major repercussió que tindrà la caducitat d’este DNI serà que l’expresident, a la pregunta de “Què posa en el teu DNI?” responga “Que està caducat”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià