24.6 C
Valencia

À Punt convocarà oposicions per a cobrir els 500 llocs de les borses temporals

Una vegada es redacten les bases de les convocatòries i la Generalitat es donarà llum verda al procés.

- Publicitat -AVL

À Punt Mèdia convocarà “com més prompte millor” les Ofertes Públiques d’Ocupació (OPE) per a cobrir els més de 500 llocs seleccionats a través de les borses temporals quan es va engegar la radiotelevisió pública valenciana, una vegada es redacten les bases de les convocatòries i la Generalitat done llum verda al procés.

Així ho han avançat el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d’À Punt, Empar Marco, en la comissió de radiotelevisió de Les Corts, el primer a petició de PP i Ciudadanos (Cs) i la segona per iniciativa pròpia. Es tracta de l’octava vegada que Marco, el seu contracte acaba el març del 2020, dona compte de la seua gestió al capdavant de l’ens.

Després de l’aprovació de la relació de llocs de treball, la previsió de la direcció és llançar les oposicions pròximament, “complint amb tots els terminis perquè es facen dins del termini i en la forma escaient i comptant amb l’ajuda de l’administració”. Quan les bases estiguen llestes, les OPE hauran de comptar amb l’aprovació tant del Consell Rector com de la Conselleria d’Hisenda.

Respecte a les borses d’ocupació, després que l’Audiència Nacional desestimara el recurs de la Unió de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant contra el barem, el president ha assegurat que “no hi ha possibilitat que es produïsca cap situació fraudulenta” que treballadors temporals acaben com a personal indefinit no fix.

A estos processos se sumen la constitució definitiva del Consell Rector “per primera vegada en tres anys”, amb l’entrada dels candidats Manuel Camarasa i Rosa María Agost, la negociació actual del primer conveni col·lectiu o les primeres eleccions sindicals al desembre.

“No hi ha fallida, no hi ha suspensió de pagaments i no hi ha cap risc. No podem dir que açò ha sigut un desastre: eixim tots els dies malgrat les dificultats”, ha recalcat Soriano, reconeixent que “l’audiència no és raonable i ha de ser molt més alta”.

REESTRUCTURACIÓ
Respecte a l’estructura, el president s’ha mostrat obert a estudiar la possible “desaparició” de la Corporació o de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) per a evitar desfasaments financers. Per a 2020, després que Intervenció detectara 9,21 milions de subvencions no destinades, l’ens ha constituït un fons de reserva amb el qual el deute es transforma en accions, una opció que “arreplega la llei de creació i fins i tot la d’RTVE”.

Per la seua banda, la directora ha coincidit que hi ha “disfuncions”, encara que no ha entrat a valorar si caldria reestructurar o aglutinar l’ens, i ha recordat que Intervenció de la Generalitat es limita a fer recomanacions.

De cara al futur, Soriano ha reconegut que l’ens s’enfronta a un període de reflexió després de detectar una sèrie de ‘goteres’, “algunes arrossegades de Canal 9”, mentre que Marco ha demanat als partits que “no donen una mala reputació”. “Estimem À Punt i hem de fer que tots els valencians l’estimen”, ha afegit.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià