Ábalos anuncia l’ampliació de les bonificacions de l’AP-7 fins a Torreblanca

El ministre de Foment, José Luis Ábalos ha anunciat avui a Castelló l'ampliació de les bonificacions de l'AP-7 per al tràfic pesat fins a Torreblanca i la licitació de la millora i ampliació de la N-238 Ulldecona-Vinaròs per a connectar amb l'autopista una vegada siga liberalitzada, per un import de 13 milions d'euros.

Publicitat

El ministre de Foment, José Luis Ábalos ha anunciat avui a Castelló l’ampliació de les bonificacions de l’AP-7 per al tràfic pesat fins a Torreblanca i la licitació de la millora i ampliació de la N-238 Ulldecona-Vinaròs per a connectar amb l’autopista una vegada siga liberalitzada, per un import de 13 milions d’euros.

Ábalos ha fet aquestes declaracions avui en el Grau de Castelló en les jornades empresarials organitzades pel port i el periòdic Mediterrani sota el títol “La sostenibilitat en la gestió portuària”, en les quals també ha participat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

PublicitatRovira  

El ministre ha explicat que demà, amb la finalitat del pagament del peatge en l’AP-1 a Burgos, “es comprovarà el compromís del Govern” amb la finalitat de les concessions de les autopistes.

Una vegada presa la decisió de no tornar a licitar les concessions en aquesta i altres autopistes com l’AP-7, ha precisat Ábalos, “s’ha estat analitzant l’ampliació de les bonificacions de l’AP-7 a Catalunya”.

Aquestes bonificacions, ha explicat “les va deixar tal qual l’anterior Govern” i “l’única cosa que vam fer és que pogueren aplicar-se a l’estiu, sense corregir-les, perquè no es va poder modificar gens”.

Ábalos ha assegurat que després d’açò “va haver-hi crítiques molt curioses” que “es podien haver fet abans de la redacció del decret” que es va aprovar per l’anterior Executiu. Ara aquestes bonificacions, ha afegit, “arribaran a Torreblanca” per al tràfic pesat, i ha mostrat el seu desig que arriben al febrer, després dels tràmits que s’estan realitzant que “permeten que les mesures de desviament de tràfic pesat tinguen el sustente jurídic necessari”.

Aquests tràmits, ha dit, “es van aconseguir la setmana passada i ara es va a plantejar un decret per a permetre que aquestes bonificacions”, que fins ara arribaven fins a Peníscola, s’allarguen fins a Torreblanca.

Quant a les mesures que es prendran una vegada liberalitzat el peatge de l’AP-7, a la fi de 2019, el ministre ha assegurat que el dia 5 de desembre es reunirà el grup de treball per a estudiar les millores de connectivitat. Ábalos ha recordat la “època de les pròrrogues sistemàtiques”, que “perpetuaven les desigualtats” la qual, ha dit, “ha conclòs”.

L’AP-7 va tenir una última pròrroga de 12 anys, ha recordat Ábalos, qui ha destacat que també a Astúries i Galícia hi ha reivindicacions sobre els peatges i les autopistes “fins i tot de partits que van subscriure pròrrogues per 29 anys i ara s’adonen que cal rescatar-les”.

Quant a aconseguir una major connectivitat viària ha anunciat que al febrer o març de 2019 es licitaran les obres d’accés a Vinaròs des de l’AP-7 amb l’actuació en la N-238 d’Ulldecona a Vinaròs -per un import de 13 milions d’euros-, que es millorarà i ampliarà per a connectar amb l’autopista una vegada liberalitzada.

Una demanda, ha dit el ministre, “que s’havia plantejat per la Generalitat Valenciana” per a millorar la connectivitat de la via una vegada s’acabe el peatge. El titular de Foment ha assegurat que per al seu Ministeri és “una prioritat el condicionament i millora d’infraestructures i serveis viaris a la Comunitat Valenciana”, alguna cosa que s’està demostrant, ha dit, “amb voluntat i amb fets”.

La consellera María José Salvador ha afirmat que aquests dos anuncis, “evidencien la gran sensibilitat que té el Govern de Pedro Sánchez i del ministre Ábalos, que parla no solament la nostra llengua sinó el nostre llenguatge i estan atenent les demandes del Govern valencià”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela