Ábalos lamenta en Castelló que “perden els ajuntaments” per no poder comptar amb els romanents

El Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha signat a la capital de la Plana "el primer conveni a tot l'estat" entre les ciutats que desenvoluparan les accions emmarcades dins dels protocols establerts per l'Agenda Urbana Espanyola a través d'un Pla d'Acció específic.

El Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha visitat este divendres Castelló per a signar un protocol d’actuació per al desenvolupament de l’Agenda Urbana Espanyola entre la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge i l’Ajuntament de Castelló. “Castelló és la primera ciutat de tota Espanya amb la qual es signa el conveni de l”Agenda Urbana Espanyola’ (..) i no és casualitat perquè Castelló sempre el tenim al cap com a exemple de lideratge femení en el món local”, ha apuntat el Ministre en referir-se a la tasca portada a cap per l’alcaldessa, Amparo Marco i als reconeixements que ha obtingut la ciutat en els últims anys.

Este document suposa una mena de full de ruta pel desenvolupament futur de la ciutat i té entre altres coses com a objectiu millorar l’accés a l’habitatge, l’ordenació del territori o l’ús racional del sol a partir d’actuacions concretes que milloren l’entorn més proper.

Ábalos ha destacat que Castelló ja ha estat “pioner en molts aspectes com el de la transformació del municipi” i ha fet referència a l’estratègia integradora que implica la posada en funcionament d’este Pla d’Acció sobre la base de l’Agenda Urbana Espanyola.

També respecte a la situació en què queden les administracions locals pel que fa a l’ús dels recursos propis i el pacte amb la Federació de Municipis i Províncies, Ábalos ha afirmat que en esta ocasió “perden els ajuntaments” i “caldrà veure un altre escenari”.

Sense data per a l’arribada de l’AVE a Castelló

Preguntat per altres temes com ara les obres de l’AVE el Ministre ha tirat balons fora, ha reiterat la importància d’este corredor i s’ha limitat a afirmar que “estan avançant”, tot i que ha reconegut que desconeix la data per l’arribada de l’AVE a Castelló i menys encara per la continuació de les obres d’esta infraestructura cap a Tarragona.

“Moderadament optimista” en els pressupostos

Pel que fa a altres qüestions d’àmbit estatal com ara els pressupostos, Ábalos ha parlat de la responsabilitat de gestionar els recursos que arriben d’Europa i ha lamentat la “falta d’actitud de l’opossició”. “Ahora que tenemos un fondo además de reconstrucción de 1420.000 millones, necesitamos una percha donde colgar esos fondos (…) todo eso a mi me hace pensar por necesidad que hay que ser optimistas sobre los presupuestos”, ha afegit.CatalanSpanish