Ábalos: “Puigdemont solament vol resoldre la seua fugida i impedir que avancen sense ell”

El Secretario d'Organització del PSOE ha senyalat que "la dreta ha fabricat més independentistes dels necessaris"

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, Jose Luis Ábalos (centre), participa en un acte públic del seu partit a Burjassot (València). EFE

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha considerat que l’expresident català Carles Puigdemont té únicament “una agenda personal” consistent a “resoldre la seua fugida i impedir que qualsevol procés avance sense ell“.

Així ho ha manifestat el també ministre de Foment en un acte del PSOE celebrat ahir a Burjassot, en el qual ha lamentat que Puigdemont “s’haja inventat un moviment”, en referència a Crida Nacional, presentat esta setmana, i s’haja “carregat un altre partit”, el PDeCAT.

“No sé quants partits s’ha carregat ja”, ha afegit el secretari d’Organització socialista, que ha criticat que el nou moviment i la pèrdua de poder de la formació de Puigdemont dificulta “la possibilitat de diàleg“.

Al seu judici, la creació de Crida Nacional respon al fet que “un moviment és l’única cosa que garanteix el patrimoni al cabdill”, en referència a l’expresident, de qui ha dit que no vol un partit perquè la seua existència “exigeix comptar amb els altres i repartir i distribuir el poder a partir d’un exercici democràtic”.

Ábalos ha considerat que a Catalunya “cada vegada es van quedant més orfes de la reivindicació independentista”, i ha subratllat que els partits catalanistes al principi no cercaven la independència, però “la dreta ha fabricat més independentistes dels necessaris“.

En este sentit, ha cridat al PSOE a mostrar-se “prudent, responsable” i a construir un marc “que no supose l’eixida de la via política”, i ha emplaçat a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a “assumir la bandera del diàleg i de la igualtat“.

“No tenim cap voluntat d’imposar res”, ha assegurat el dirigent socialista, que ha afirmat que la situació a Catalunya “exigeix diàleg”, i que els passos donats pel Govern de Pedro Sánchez “han desconcertat als quals treballaven des de la unilateralitat”.

El secretari d’Organització del PSOE ha afegit que als partidaris d’una declaració unilateral d’independència “els venia molt bé l’immobilisme de la dreta, perquè tenien l’excusa que no els feien cas i que no quedava cap forma de diàleg, per la qual cosa solament podien marxar-se d’Espanya”.

Però nosaltres els hem dit que anem a parlar dels problemes dels catalans, del finançament i de les inversions“, ha afirmat Ábalos, que ha conclòs que, a Catalunya, el diàleg és “fonamental” enfront de la visió “buida” d’Espanya de l’anterior Govern central popular, que pretenia demonitzar als catalans”.

Publicitat