02:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ábalos serà el secretari d’Organització del PSOE

La destinació del diputat valencià està en la secretaria d’Organització del PSOE, un lloc crucial per al control del partit i que el valencià assumeix per exprés desig de Sánchez, que li ha encarregat que fins llavors pilote la transició en el grup parlamentari, del que no forma part Sánchez. L’últim valencià en aquest càrrec va ser el també diputat Ciprià Ciscar, que va anar el número dos entre 1994 i 2000.

En la nova direcció del PSOE que isca del congrés federal que es clausurarà el pròxim 18 de juny figuraran almenys tres socialistes procedents de la Comunitat Valenciana.

Catarsi en el PSOE

El diputat assegura que s’ha produït una «catarsi» en el socialisme espanyol que seria equiparable a una refundació, alguna cosa al que els partits tradicionals no estan acostumats, però que ha sigut possible per l’energia amb la qual s’ha manifestat la militància del partit. «Hi ha hagut un apoderament de la militància, les bases han adquirit el poder en el partit i açò és alguna cosa extraordinària», assegura Ábalos.

El retorn de Pedro Sánchez
El portaveu en el Congrés afirma que a partir d’ara el partit ha de tancar ferides. El principal repte al qual s’enfronta el PSOE és el de satisfer les expectatives que Pedro Sánchez ha generat amb el seu retorn a Ferraz. «El principal és complir els compromisos; s’han projectat moltes esperances en el relat de Sánchez», afirma.
El que més li ha dolgut en aquests mesos és que li hagen llançat com a retret que amb la seua presa de posició danyava al partit. “Vaig sentir vergonya quan em vaig abstenir en la investidura de Mariano Rajoy, però era un acte de disciplina. I després em vaig sentir doblement humiliat perquè companys van usar el que era un acte de disciplina dient molt no, però ha acabat abstenint-se”.

La relació amb els barons
Respecte als líders territorials del partit que van propiciar la caiguda de Pedro Sánchez el passat mes d’octubre, Ábalos descarta de plànol que puga produir-se una purga, encara que anuncia que la resta de processos interns que ha d’afrontar el partit seran iguals que el que ha guanyat Pedro Sánchez perquè les bases no entendrien una altra cosa. «La militància s’ha animat, se sent capaç de canviar les coses», diu.

Desglaç amb Ximo Puig
Ábalos ha iniciat el seu propi amb el líder dels socialistes valencians, amb el qual va mantenir una conversa despús-ahir. També ha parlat amb el secretari d’Organització valencià, Alfred Boix, després d’un any sense contacte.

«Som del mateix partit, som companys, jo sempre he estat disposat, sóc de parlar i d’acordar, i açò ha de ser el normal», apunta. Ábalos afirma que mai ha intrigat contra un secretari general formant part de la seua executiva i recorda que va mantenir la seua lleialtat en els temps en què va recolzar a Joan Romero o a Jorge Alarte, en la seua derrota en el congrés d’Alacant. «En el cas de Pedro Sánchez a més del compromís existeix una relació personal; de Sánchez sempre m’ha cridat l’atenció la seua determinació per canviar les coses i el seu optimisme», subratlla.

Un ardit en els pressupostos
El nou portaveu en el Congrés no participarà en el debat de Pressupostos. Respecte als comptes afavoreix que la seua formació haja pogut amb un ardit en la càmera que almenys es discutisquen en el ple esmenes als pressupostos que la Taula i el Govern van intentar tombar, moltes d’elles provinents de la Comunitat Valenciana. El portaveu socialista denúncia que el PP i Ciutadans han tombat totes les esmenes del PSPV per a millorar els pressupostos.

Habitatge a Madrid
Cobra 1.800 euros del Congrés com a diputat per València malgrat que té casa a Madrid, Ábalos assegura que és una qüestió que està resolta, que va arribar als tribunals i existeix sentència favorable als diputats. «Tinc casa a Madrid perquè vaig fer nombres i m’ix millor i hi ha uns altres que es queden en cases dels seus fills i es queden els diners», es justifica.

Últimas noticias

Contenido relacionado