Abascal diu que “el separatisme” busca “el fet diferencial” en una cosa absurda” com la xifra de morts

El president de Vox, Santiago Abascal, ha assenyalat este divendres que el Govern català de Quim Torra no ha comunicat la xifra de morts en la comunitat autònoma de manera deliberada.

“És tot bastant deliberat, el separatisme que odia tant a Espanya busca el fet diferencial en les coses més absurdes i no vol publicar les normes amb el mateix criteri i en el mateix moment que una altra comunitat autònoma”, ha denunciat el líder de Vox en declaracions a Bou Tv recollides per Europa Press.

Així s’ha referit al desfasament en les xifres de morts després d’haver comunicat Catalunya 688 morts per coronavirus que s’han incorporat este divendres a les xifres oficials del Ministeri de Sanitat però que en la majoria dels casos corresponen a víctimes anteriors.

A més, ha carregat contra el cap de l’Executiu i al vicepresident segon i líder de Podemos. “La responsabilitat del que està fent Torra no és de Torra, que és un delinqüent i un president il·legítim que hauria d’estar detingut, sinó també de Sánchez i Iglesias”, ha resolt.

La Justícia ha doblegat la mà a Marlaska

El líder de Vox també s’ha felicitat este divendres de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de permetre les manifestacions amb cotxe convocades per esta formació per a este dissabte en les quatre capitals de província catalanes sota el lema ‘Caravana per Espanya i la seua llibertat’ i per a exigir la dimissió del Govern en la crisi del coronavirus.

En este sentit, ha subratllat que la justícia “ha doblegat la mà” al Govern i ha impedit al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, aplicar “l’estat d’excepció”. Les manifestacions amb cotxe, ha subratllat, “són completament legals i estan autoritzades”, ha subratllat.

Uns actes de protesta, ha dit, amb els quals Vox reclama “passar a la fase de llibertat” i deixar arrere l’estat d'”excepció encobert” del Govern amb la declaració de l’estat d’alarma. Els qui acudisquen, ha dit, no poden ser multats “perquè exerceixen un dret fonamental” però, al mateix temps, ha alertat que “el Govern pot fer qualsevol cosa” i ha cridat a informar el partit en cas de multes.

Finalment, ha demanat que les manifestacions es desenvolupen “pacíficament” i que no es responga “a cap provocació” i ha cridat a col·laborar amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.CatalanSpanish